Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Problémát észlelt Szombathelyen? Jelentse be az Éljen Szombathely alkalmazásban!

Az alkalmazást a mai naptól már bárki letöltheti.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az MSZP Szombathely irodájában tartott sajtótájékoztatót hétfőn délután Nemény András, az Éljen Szombathely polgármesterjelöltje és Bokányi Adrienn, az egyesület képviselőjelöltje. Ígéretükhöz híven bemutatták a már letölthető Éljen Szombathely! applikáció t, amiről korábban mi is írtunk Nemény András: „Azt akarjuk, hogy a szombathelyiek beleszólhassanak a város vezetésébe” 2019. June 30. 08:06 .

Azért fejlesztették ki az alkalmazást, mert közösen szeretnék vezetni a várost a lakossággal, és ennek a tervnek ez az első eszköze. Így a lakosok közvetlenül is tudják befolyásolni a város életét, amire az elmúlt kilenc év során egyszer sem volt példa. A különböző problémák az applikáció segítségével nem vesznek el a bürokrácia végeláthatatlan útvesztőiben, és elég nagy esély van rá, hogy meg is oldódnak.

Varga Mátyás

A mai naptól indul a tesztüzem, és reményeik szerint október tizenharmadika után el tudják indítani a végleges verziót. Ha a választók bizalmat szavaznak nekik, akkor egy gyors reagálású csoportot is ráállítanak a problémák megoldására. Az addig hátrelévő idő alatt a jelenlegi önkormányzati képviselők és jelöltek kezelik a bejelentéseket.

Nemény elképzelése szerint így megvalósulhat a város közös tervezése és lehetősége lesz arra, hogy kisebb-nagyobb közösségek véleményt nyilvánítsanak. Ugyanakkor a lakosságot is tájékoztatni fogják mindenről, így a Rumi úthoz Nagyon komoly gondok vannak a Rumi úti csapadékvíz-elvezetéssel 2019. July 18. 18:22 hasonló eset nem történhet meg.

Varga Mátyás (telefonos kép)

Akinek esetleg nehézséget okoz az alkalmazás használata, annak se kell aggódnia, ugyanis megmarad a hagyományos hibabejelentési mód is. Nemény kiemelte az egyik legfőbb ígéretüket, a Szombathely szerte elérhető wifit, ami által mindenki használhatja majd a hibabejelentőt.

Bokányi Adrienn elmondta, hogy a Play Áruházból már letölthető az alkalmazás és néhány héten belül az App Store-ból is megszerezhetik az iPhone-használók. Amint letöltöttük az appot, választhatunk, hogy regisztrálunk egy saját fiókot vagy a Facebook-profilunkkal lépünk be. Amint bejelentkeztünk, meg kell adni a lakóhelyünket és a telefonszámunkat. Ezáltal a kapcsolat menüpont alatt megjelenik, hogy melyik Éljen Szombathely-képviselőjelölt értesül a bejelentéseinkről.

Varga Mátyás

A bejelentés fülnél öt fajta problémát jelenthetünk: a kátyú, a közvilágítás, a szemét, a rongálás és az egyéb. Először egy leírást kell adnunk a problémához, majd megadjuk a helyet, ahol észleltük a problémát és fényképet is feltölthetünk. A bejelentésre kattintva pedig elküldjük a hibát, amiről azonnal kapunk egy e-mailt. Mi is kipróbáltuk az alkalmazást, és elküldtük az olvasóink által észlelt kátyúkat, hátha gyorsabban eltűnnek és így balesetmentes lesz a közlekedés.

Mivel ma kezdődik a tesztelés, ezért előfordulhat, hogy a spamek közé kerül az üzenet. Később arról is kapunk információt, hogy melyik osztály felé továbbították a bejelentésünket és hogy mennyi idő szükséges a megoldásához. A bejelentett problémát először felülvizsgálják, hogy meggyőződjenek valódiságáról, majd pedig az illetékes osztály el is kezd dolgozni a megoldáson.

Éljen Szombathely applikáció
Hibabejelentés az alkalmazásban – Galériáért kattintson a képre!
Varga Mátyás

Nemény a közös, gyors, számon kérhető szavakkal jellemezte az appot és elmondta, hogy a jövőben még több funkcióval szeretnék kiegészíteni. Ezek egy részét az Új funkciók fülnél találjuk, többek között parkolójegyet is vehetünk majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Önkormányzati választás 2019

Hirdetés