Megnéztük az új karneváli helyszínt: Ilyen a Magyar Udvar - Savaria Történelmi Karnevál

Valószínűleg sokan nem tudnak még róla.

Ha a Belsikátor felől közelítjük meg a Berzsenyi teret, akkor a sarkon egy versenyautóba ütközünk.

Józing Antal

A tudósító előszer nem érti, hogyan kapcsolódik a tekintélyes méterű járgány az új karneváli helyszínhez, a Magyar udvarhoz, de hamar kiderül, hogy sehogy sem: az az ELTE-SEK standjának a tartozéka, amely szintén a téren kapott helyet.

A Magyar Udvar új helyszín, és ebből a szempontból logikus, hogy a felújított Berzsenyi téren kapott helyet.

Józing Antal

Más szempontból viszont a tér – fogalmazzunk finoman - távolságot sugárzó térkövezése nem túl inspiráló környezet, és különösen akkor lehet baj, ha süt nap és bedurran az árnyékok nélküli nagy betonplacc.

Pénteken ilyen gondunk nem volt már: a délutáni felhőszakadás és az esti felvonulás közben néztünk ki, és megállapítottunk, hogy az árusok és a vendéglátósok tekintetében nincs számottevő különbség a Magyar Udvar és a rendezvény más helyszínei között. Igaz, hogy van a magyar specialitásnak tekinthető lángos és kürtőskalács, de hát az máshol is van. Rajtuk kívül boros, sörös, menzakaja, chips-szes stb.

Józing Antal

Nagy előny mondjuk, hogy egyelőre kevesen tudnak a helyszínről, így nem kell sorban állni.

A Magyar Udvar nem is a külsőségeivel, hanem a tartalmával „hirdeti magát” a műsorújságban: azt hangsúlyozza hogy ez az a helyszín, ahol mindenki megtudhatja, miért izgalmas a népzene és a néptánc, és a programok is ebben a szellemben lettek ideszervezve.

Józing Antal

Így tehát kétségkívül illik egy történelmi rendezvény koncepciójába.

Józing Antal

Ottjártunkkor az egyik legnépszerűbb helyi népzenei formáció, a Boglya játszott, látható közönségsikerrel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Savaria Karnevál 2018