A megyei napilap gyorsan napirendre tért a választási eredmények felett

Nem könnyű a kormánymédia élete.

Tudjuk, hogy nem túlzottan elegáns más médiával foglalkozni, ám a magyar sajtó helyzete – ahogy azt a brit nagykövet szerkesztőségi látogatása is sugallja – túlmutat a szokásos szakmai köldöknézegetésen.

Európában – de talán az egész világon - egyedülálló az a félelmetes médiakonglomerátum , amelyet a Fidesz épített fel magának regnálása alatt.

A KESMA nevű alapítványhoz ma több mint félezer (!) sajtótermék tartozik, és ebben még nincsenek benne a közszolgálati és önkormányzati médiák*, amelyek szintén politikai kézivezérléssel működnek.

Nem könnyű egy ekkora birodalmat megfelelő emberekkel feltölteni és hatékonyan működtetni.

Jó példa erre a Borkai-sztori , amire máig semmilyen választ nem adott sem a Fidesz, sem a gigantikus propagandahálózat.

Így aztán miközben a múlt héten az egész ország arról beszélt, hogyan és mi történhetett az ikerlányok és az egykori olimpikon – mellesleg Győr újraválasztott polgármestere – között, addig a KESMA-lapok munkatársai kénytelenek voltak megújult buszmegállókról és újraaszfaltozott bekötőútról írni.

És láthatóan most sem könnyű a helyzetük.

Józing Antal

A Vas megyei – szintén a KESMA-hoz tartozó – napilap kedden (a vasárnap eseti lapzárta miatt ekkor tudtak vele érdemben foglalkozni) még szűk négy oldalt szentelt a választásoknak.

„Megőrizték a többséget” – szólt a vezércikk címe, alcímként pedig az állt, hogy „Tarolt a Fidesz-KDNP a megyei voksoláson”.

Ez egyébként megáll a lábán , csak az furcsa, hogy a „szenzációt”, a szombathelyi eredményeket a harmadik oldalra száműzték, és ezen belül is azt tartották fontosnak kiemelni, hogy magas volt a részvétel és szoros volt a verseny.

Mondjuk az írásból megtudható, hogy Nemény András lett a polgármester, akit meg is kérdeztek.

Ám szerdára már napirendre is tértek az események felett.

A vezércikk azt tartja a legfontosabbnak, hogy "Kevesebb tök termett".

Az önkormányzati választással a lapszám mindössze egy második oldalon levő, a lapközpontból érkezett írásában foglalkozik, amely „Politikai környezetváltozás” címmel jött le, elsősorban Gulyás Gergely helyzetelemzésére épül, és nem felejti el kiemelni, hogy „továbbra is a Fidesz-KDNP a legerősebb pártszövetség Magyarországon”.

Ez mondjuk igaz, a többin meg minek rágódni.

*Még mielőtt hozzászól a "médiák" használata miatt, kérjük, olvassa el a Nyest.hu nyelvészeti szakportál írását.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény