Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Miközben a járvánnyal foglalkoztunk, Nyugat-Dunántúlon épültek az autópályák

Ha minden jól megy, még ebben az évben Sopront is rákötik a gyorsforgalmi hálózatra, és Zalaegerszeg is elkezdhet reménykedni.

Ahogy arról lapunk is beszámolt Elkészült négy pihenőhely és két tengelysúlymérő állomás az M86-oson, Szombathely és Csorna között 2020. May 27. 13:00 , a közelmúltban átadták a M86-os út mentén a Rábaköz és a Vámoscsalád pihenőhelyeket: ez utóbbihoz nemcsak egy tengelysúlymérő állomás, hanem egy imaház is tartozik.

Elvileg tehát készen van a kétségkívül jól sikerült Szombathely-Győr gyorsforgalmi út, annyit azonban hozzátennénk, hogy a korábban a NIF azt közölte lapunkkal Egyik kicsi, másik nagy: Szombathely és Csorna között épülnek az M86 pihenőhelyei 2019. July 02. 15:32 , hogy Rábaköz pihenőhelyen egy benzinkútnak hagytak helyet, illetve előkészítették az infrastruktúráját egy elektromos töltőállomásnak is.

Valójában akkor tekinthető teljes értékűnek teljesen késznek a szakasz, amikor ezek is beüzemelnek.

De miközben a járványra figyeltünk, más fontos utak is épültek, épülnek a Nyugat-Dunántúlon.

A kormányközeli Magyar Nemzet azt írja, hogy „jól haladnak a kivitelezők az M85-ös munkálataival, az év végéig Sopron becsatlakozhat az országos gyorsforgalmi úthálózatba”, ami kétségkívül jó hír.

Archív fotó az épülő M85-ös útról
Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

„Az első 50 kilométeren befejeződik a földmunka, több szakaszon a pályaszerkezeti rétegek is megvannak, amelyekre már csak a kopóréteg kerül. Ott most a szalagkorlátokat szerelik, vagy a védőkerítést építik. A Sopron-kelet és a Fertőrákos csomópontok között jelenleg az úgynevezett nagytömegű földmunkákat végzik, néhol a pályaszerkezet is látszik már”

– mondta Kiss Boglárka, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. szóvivője a lapnak.

Azt is megtudhatjuk az írásból, hogy előkészületben a soproni északnyugati elkerülő és a gyorsforgalmi osztrák határig tartó szakasz.

Az M85 nyomvonala
NIF.hu

Ami szintén jól hangzik, csak a lap elfelejti megemlíteni, hogy az utóbbi jó eséllyel felesleges lesz: az osztrákok ugyanis nagyon nem akarják megépíteni Hiába fúrnak alagutat Sopronnál az M85-ös gyorsforgalminak, nem lesz osztrák csatlakozása 2020. May 05. 18:51 a határ túloldalán levő gyorsforgalmit.

Nemcsak Győr-Moson-Sopron megyében, de Zalában is dolgoztak a munkagépek.

Zalaegerszeget a Balatonnal és az M7-essel összekötő M76-os jelenleg a két végén épül.

Az épülő M76-os a Balatonnál (archív fotó)
Forrás: nif.hu

A Balaton felőli szakasz az M7-estől Keszthely határáráig tart és július végén adják át az első ütemét.

Nyugati össekötő gyűrű az M1-es és az M7-es között
Az M85-ös, az M86-os és az M76 utakkal egy nyugati gyorsforgalmi gyűrű épül ki a Dunántúlon, aminek koncepciójáról Már tervezik a Körmendet Zalaegerszeggel és az M7-essel összekötő M76-os gyorsforgalmi utat 2019. December 19. 06:59 és lehetséges hatásairól Jelentős mennyiségű kamionforgalom fog Vas megyére zúdulni, de ez nem feltétlenül baj 2020. January 04. 11:34 már írtunk korábban.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra