Mobil kormányablak nyílik a szombathelyi Derkovits-lakótelepen – jelentették be a Fidesz jelöltjei

Márciusban a Fidesz képviselői még nemmel szavaztak a derkovitsi kormányablakra.

A Domusnál, a Fidesz által összehívott sajtótájékoztató helyszínén egy kormányablak-busz állt, amikor odaértünk. Oldalán nagy betűkkel hirdette a feladatát, így azonnal nyilvánvalóvá vált, miért is hívta össze a sajtót a kormánypárt.

Tavalyelőtt a kistelepülések kiszolgálójaként mutatták be a mobil-kormányablakot

Persze, mint mindennek, ennek is van előzménye. Tavaly ősszel, a derkovitsi időközi választás kampányában László Győző, az Éljen Szombathely jelöltje vette fel a választási ígéretek közé, hogy kormányablak nyílik majd a Domusnál, ami nem csak a Derkovitsot, hanem Oladot és az oladi lakótelepet is ellátja majd.

Kormányablak-busz a Domusnál
Szilágyi József (telefonos fotó)

Idén márciusban, a Fideszen kívüli új többség megalakulása után a közgyűlésen szavaztak is róla Kormányablak és közműszolgáltatók ügyfélszolgálata is lesz a szombathelyi Domus üzletközpontban 2019. March 14. 17:08 . Pontosabban arról, hogy a polgármesteri hivatal vizsgálja meg egy kormányablak létrehozásának lehetőségét, és azt is, hogy lehetséges-e, hogy a közműszolgáltatók egy közös ügyfélszolgálati irodát nyissanak ott. A javaslatot a közgyűlés új többsége akkor elfogadta, a Fidesz képviselői nem.

De tavaly júliusban arról is írtunk Kormányablak-kisbusz indul Vas megyében 2018. July 14. 07:29 , hogy Jánosházán átadtak egy kormányablak-buszt, aminek azt a feladatot szánták, hogy időnként ellátogasson a kisebb településekre is, megkönnyítve ezzel azok ügyintézését, akik nehezen utaznak. Akkor hétheti gyakoriságról beszéltek.

Most Lendvai Ferenc a Fidesz közgyűlési frakcióvezetője és Balázsy Péter polgármester-jelölt a két derkovitsi képviselőjelöltjük, Melega Miklós és Janzsó Zoltán társaságában jelentette be, hogy a jövő héttől hetente egyszer, csütörtökönként a Domusnál lesz az okmányablak-busz. Páros heteken 12 és 15 óra között, páratlan heteken 9-től 12 óráig.

Levelet írtak Harangozó Bertalannak

Lendvai elmesélte, hogy ehhez Harangozó Bertalan kormánymegbízottnak írtak levelet, aki hozzájárult a busz használatához. Balázsy Péter mindehhez hozzátette, hogy a felelős városvezető azt ígéri meg, amit teljesíteni is tud, a mobil kormányablak arra is jó lesz, hogy felmérje az igényeket, és a tapasztalatok alapján később, ha igény lesz rá, ki lehet alakítani az állandó kormányablakot is.

Melega Miklós, Balázsy Péter, Lendvai Ferenc és Janzsó Zoltán a Domusnál
Szilágyi József (telefonos fotó)

Balázsy megjegyezte, a Domus épülete magánkézben van, a közterületre tudnak tervezni, és azt is megígérte, hogy a Domusnál új közösségi teret alakítanak ki.

Nemény szerint a derkovitsiak többet érdemelnek

A sajtótájékoztató után lapunkat megkereste Nemény András, az Éljen Szombathely frakcióvezetője, polgármesterjelöltje, aki elmondta, hogy szerinte ez az egész bohóckodás, kampányfogás. Emlékeztetett rá, hogy a korábbi kampányban azt ígérte meg a Fidesz, hogy mobil kamerákkal figyelik majd a lakótelep rendjét, a választások után ezek a kamerák eltűntek, azóta sem tértek vissza a Derkovitsra.

Elmondta, hogy tervben van a kormányablak és a közműszolgáltatók ügyfélirodája, ehhez már helyiséget is találtak, komoly tárgyalásokat folytatnak a megvalósításról. Kijelentette, a derkovitsiak megnyugodhatnak, sínen van az ügyfélszolgálat és a kormányablak megvalósítása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019