Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mocsaras parkoló, hol nem volt Haladás stadion, és a járvány

Sűrű egy hét volt így az év vége felé.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Most derült ki, hogy gaz és mocsár lepi el Gaz és mocsár lepi el a szombathelyi Király utca egyik belső udvarát 2020. December 10. 07:20 a szombathelyi Király utca egyik belső udvarát. Ez az önkormányzat tulajdona, aki felé a lakók már többször jelezték, hogy rendbe kéne tenni, de eddig semmi sem történt.

„Tavaly óta a füvet se nyírják le, és a talajjal is kezdeni kéne valamit, mert egy kisebb eső után akkora pocsolyák vannak itt, mint a Csónakázó-tó” - ez volt a vélemény, amire aztán válasz is érkezett.

A lényeg az, hogy a belső udvar valóban az önkormányzat tulajdona, a karbantartást pedig a SZOVA Zrt. végzi, de már rég nem annyi autó parkol itt, mint amennyit egy ekkora udvar elbír. A gödrökre, és az ezek miatt kialakuló mocsárra nem igazán van jó megoldás – legalábbis az önkormányzat válaszából A szombathelyi önkormányzat válaszolt, miért mocsaras a Király utcai belső udvar 2020. December 10. 19:37 ez olvasható ki.

Mocsár a Király utcában
Olvasói fotó

Gond van, felelős valahol távol, ugorjunk. Valahogy így. Na, mindegy. Ennél érdekesebb, hogy szexista óriásplakátok Szexista óriásplakátok Szombathelyen – Kreatív vagy ízléstelen? 2020. December 09. 19:44 virítanak Szombathelyen. A műalkotás megosztja kis közösségünket, mert ezen az érzéki fiatal hölgy kezében egy virsli ágaskodik, amiben láthatóan éppen beleharapni készül. „Engedj a kísértésnek!” – biztatja erre a szöveges üzenet. Mindezek tudatában egészen biztos, hogy nem véletlen a villán lévő virsli alakja sem. Ha nem olvasta, olvassa most, és döntsön.

Royal virsli plakát
Kiss Tamás

Biztosan nem emiatt, de a Nyugat.hu túljutott a 90 ezer lájkon. És Örömünkben, hogy több mint 90.000-en tetszikelték meg a Nyugat Facebook-oldalát, egy szeretős lakatot kattintottunk A Nyugat.hu túl a 90 ezer lájkon. Köszönjük, hogy így együtt vagyunk Veletek! 2020. December 06. 19:05 a szombathelyi Csónakázótó hídjára. Nagy öröm ez nekünk!

Nyugat.hu lakatolás
Mészáros D. Zsolt

S ha már újság és újságírás, beszélgettünk Pethő Andrással „Újságírást nem lehet a hatalomhoz dörgölődzve csinálni” 2020. December 10. 15:27 , a Direkt36 főszerkesztőjével, és megállapítottuk, hogy: „Újságírást nem lehet a hatalomhoz dörgölődzve csinálni” - Bizony nem. Az is kiderült, miért.

Hogyan készül az oknyomozó cikk? cimlapkép_
Nyugat.hu

És ez volt az a hét is, amikor az állam visszavette Szombathelyi stadionátadás - Nem csak az üzemeltetés kerül állami kézbe, de a 14 milliárdos vagyon is 2020. December 13. 07:14 az ajándékot, a Haladás stadiont, mert ezek szerint nem voltunk elég jók. A 15 milliárdos létesítményt annak idején úgy építették fel, hogy senkinek fogalma nem volt, ki és hogyan fogja üzemeltetni; így aztán az önkormányzatra maradt, amely erre egy külön céget hozott létre. A hét végére kiderült, kiderült, hogy jól sejtettük: nemcsak a működtetés, hanem a sportkomplexum épületei is államhoz kerülhetnek januártól. Komolyabb vagyonvesztéssel számolhat tehát a város, cserében viszont megszabadul egy tehertől.

Haladás stadion
Mészáros Zsolt

És most már nem lehet tagadni semmit sem: idén novemberben kétszer annyian haltak meg Szombathelyen Ha kell még bizonyíték - Idén novemberben kétszer annyian haltak meg Szombathelyen, mint tavaly 2020. December 11. 19:12 , mint tavaly. Nem fest túl biztató képet a statisztika az elkövetkezendő időszakról, mivel Magyarországon a negyedik legmagasabb a koronavírus áldozatainak száma – és nem európai viszonylatban, hanem az egész világon.

Idős kéz
Pixabay

Csillagot kapott a saját sétányán Mérei Tamás Gyakorlatilag saját sétányán kapott csillagot Mérei Tamás 2020. December 11. 12:23 csellóművész, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar egykori igazgatója, a Savaria Történelmi Karnevál kuratóriumának elnöke 2020 október 3-án, hosszas betegeskedés után hunyt el.

Mérei Tamás csillag átadás
Kiss Tamás

Kőszegen pedig idén először esett a hó A fehér száz árnyalata a Kőszegi-hegyen 2020. December 10. 19:22 , ahol megláthattuk a fehér száz árnyalatát.

Havazás a kőszegi hegységben
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak Szombathely

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra