Molnár Miklóst nem kell visszahelyezni a Vasivíz vezérigazgatói posztjára – döntött a bíróság

Az ítélet nem jogerős, másodfokon folytatódik.

A munkaügyi bíróság elutasította Molnár Miklós volt alpolgármester, a Vasivíz Zrt. volt vezérigazgatója keresetét, amiben azt kérte, hogy helyezzék vissza a cég élére – írja az ugytudjuk.hu.

A bíróság azonban nem minden ponton ítélt a kereset ellen, megállapították, hogy a munkáltató, azaz a Vasivíz igazgatósága hibázott, amikor úgy nevezte ki Molnárt vezérigazgatónak, hogy nem volt meg a tisztség betöltéséhez szükséges szakmai gyakorlata. Ezért az ítélet kimondja, hogy Molnár felmondási időre járó juttatásait ki kell fizetni.

Felhívtuk Molnárt, aki azt mondta, addig nem tud nyilatkozni, amíg kézhez nem kapja az ítéletet.

Molnár Miklós politikai okokat lát a leváltása mögött.
Mészáros D. Zsolt

Az MEKH tavalyelőtt indított közigazgatási eljárást Vizsgálat a Vasivíznél, a hatóság szerint az új vezérigazgatónak nincs meg a szükséges szakmai tapasztalata 2020. April 02. 15:24 a Vasivíz ellen, a hivatal azzal fenyegetőzött, hogy visszavonja a Vasivíz közműszolgáltatói engedélyét. Nem sokkal korábban nevezték ki a céghez vezérigazgatónak Molnár Miklós volt alpolgármestert. Az MEKH szerint a kinevezése nem volt szabályos, Másfélmillió forintra bírságolták a Vasivíz Zrt.-t, a cég bírósághoz fordul 2020. May 28. 15:15 mert Molnár nem rendelkezik a rendeletben előírt ötéves szakmai gyakorlattal.

A Vasivíz szolgáltatói engedélyének megtartása érdekében a cég többségi tulajdonosa, a szombathelyi önkormányzat kezdeményezte Molnár leváltását, Molnár Miklósnak, a Vasivíz vezérigazgatójának leváltását kezdeményezi a szombathelyi közgyűlés 2020. August 17. 10:48 amit a Vasivíz igazgatósága meg is tett. A Vasivíz perelt az MEKH határozata ellen, ezt a pert azonban elveszítették. Döntött az Ítélőtábla, nem volt szabálytalan Molnár Miklós vezérigazgatói kinevezése a Vasivízhez 2020. October 15. 11:27

2020 augusztusában Molnárt leváltotta a Vasivíz igazgatósága a vezérigazgatói posztról. Molnár azért indított munkaügyi pert, Vasivíz-ügy: A bíróság a MEKH-nek adott igazat, , de a munkaügyi per csak most indul 2021. June 11. 08:00 mert szerinte politikai okok miatt kellet távoznia, így akarták megbosszulni, hogy 2019-ben a túlóratörvény ügyében az ellenzékkel szavazott „Vége van, polgármester úr” – Szombathely is nemet mondott a rabszolgatörvényre 2019. January 08. 08:51 a szombathelyi közgyűlésben, és ezzel a fideszes városvezetés elveszítette a többségét Szombathelyen.

Molnár Miklós már korábban is jelezte, hogy ha elveszíti a pert, akkor fellebbez, az ügy így másodfokon folytatódik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet