Most már hivatalos papír is van arról, hogy nem épül meg sem a szombathelyi elkerülő, sem a kőszegi négysávos út

Ezzel valószínűleg végleg pont kerül a hetek óta húzódó ügyre.

Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője intézett írásbeli kérdést Lázár János miniszterhez, hogy a minisztérium 2022. májusa és 2023. június 6. között mely beruházásokat függesztett fel.

A miniszter válasza szerint a felfüggesztett beruházások között van a szombathelyi elkerülő út és a Szombathely-Kőszeg közötti gyorsforgalmi út is. A válasz írásban megjelent a parlament.hu honlapon, tehát hivatalosnak és véglegesnek tekinthető.

Hetek óta húzódik az ügy, amely kapcsán Hende Csaba szavahihetősége is szóba került. Épp ma A nyomozó ügyészségre került a DK Hende elleni feljelentése 2023. June 07. 11:50 írtuk, hogy a Demokratikus Koalíció két héttel ezelőtt jelentette be, hogy feljelentést tesz Hende Csaba ellen.

Szuhai Viktor, a DK szombathelyi választókerületi elnöke, városi képviselő, tanácsnok egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Hende Csaba a 2022-es országgyűlési választások előtt folyamatosan az elkerülő út megépítésével kampányolt. Ezzel elhitette a választópolgárokkal, hogy elintézte a kormánynál, hogy megépüljön a szombathelyi elkerülő hiányzó szakasza.

Hende a DK lépését "csacsi feljelentésnek" nevezte Hende Csaba: Tegnap is egyeztettem a szombathelyi északkeleti elkerülő megépítéséről 2023. May 26. 11:05 és megismételte korábbi kijelentését, hogy a kormány elkötelezett az elkerülő megépítése iránt, hozzátette, éppen előző nap tárgyalt erről az illetékes államtitkárral.

Mindezt a mai hír fényében nem kommentálnánk. Az előzmények szerint még tavaly nyáron döntött úgy a kormány A kormány törölte a szombathelyi északkeleti elkerülő és a kőszegi gyorsforgalmi megépítését is 2023. May 15. 07:00 , hogy sok állami és néhány önkormányzati beruházást felfüggeszt. Az akkor összeállított listáról van szó, amit itt lehet megnézni.

Május 12-én, pénteken éjszaka aztán megjelent egy kormányrendelet, ami a tavaly felfüggesztett beruházások végleges törlését A kormány törölte a szombathelyi északkeleti elkerülő és a kőszegi gyorsforgalmi megépítését is 2023. May 15. 07:00 írta elő.

Kőszegen azonnal aláírásgyűjtés indult Aláírásgyűjtés indult a kőszegi gyorsforgalmi út megépítéséért 2023. May 15. 17:41 az gyorsforgalmi út megépítéséért, Hende Csaba azonnal kijelentette Hende Csaba szerint a kormány elkötelezett a vasi útépítések mellett, pedig közben törölték azokat 2023. May 16. 11:00 , hogy a kormány elkötelezett a vasi útépítések mellett.

A törlésre ítélt beruházások között van A kormány törölte a szombathelyi északkeleti elkerülő és a kőszegi gyorsforgalmi megépítését is 2023. May 15. 07:00 a kőszegi gyorsforgalmi és a szombathelyi északkeleti elkerülő is. Hende Csaba országgyűlési képviselő viszont a Facebookon azt írta Hende Csaba szerint a kormány elkötelezett a vasi útépítések mellett, pedig közben törölték azokat 2023. May 16. 11:00 , hogy a kormány elkötelezett a vasi útépítések mellett.

Lázár idézett válaszából azonban egészen más derül ki, ahogyan írtuk. Az Összefogás Kőszegért Egyesület Facebook-oldalán "siratja el" az utat: "Ezt a csatát is elvesztette Kőszeg! Most sem épül meg az új út Szombathelyig!"

Czeglédy Csaba, szombathelyi képviselő szintén Facebook-oldalán vonja le a következtetést: "Itt a bizonyíték, hogy Hende Csaba hazudott a szombathelyieknek!"

Mi régebben Hende Csaba: Tegnap is egyeztettem a szombathelyi északkeleti elkerülő megépítéséről 2023. May 26. 11:05 ezt írtuk: egyébként előbb-utóbb kiderül, hogy kinek van igaza. Az lesz a bizonyíték, hogy a közeljövőben megépül-e a szombathelyi északkeleti elkerülő.

Most kiderült: nem fog.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság