A szombathelyi MSZP tiltakozik, mert a városvezetés a nyár közepén akar közmeghallgatást

Ők inkább szeptemberben tartanák meg.

A nyári szünet előtti utolsó, június végi közgyűlésen Közgyűlés: hajléktalanügyek, zanati kerékpárút, költségvetésmódosítás, megszűnő mandátum 2018. June 25. 08:30 Puskás Tivadar polgármester bejelentette, hogy július második felében tartják meg a szokásos közmeghallgatást. A törvény szerint egyébként évente legalább egyszer kell közmeghallgatást tartania a közgyűlésnek.

Közmeghallgatás 2016 decemberében
Vágvölgyi Bálint

2017-ben novemberben volt a közmeghallgatás, 2016-ban decemberben "Szombathely a Falco-gyár városa, mentsék ki a közeléből az embereket!" 2016. December 08. 20:04 , 2015-ben viszont szintén július közepén.

A baloldali (Éljen Szombathely! - MSZP - DK - Együtt) frakció most közleményben tiltakozik a nyári időpont ellen, azt írják, ők szeptemberben tartanák meg.

Közlemény

Az Éljen Szombathely- baloldali frakció tiltakozását fejezi ki az ellen, hogy Puskás Tivadar az éves városi közmeghallgatást az ellenzéki képviselőkkel történő egyeztetés nélkül egy nyár közepi időpontra hirdette meg. Az időpont előtt kevesebb, mint egy héttel megtett kihirdetés nem alkalmas arra, hogy a város lakói értesüljenek az eseményről, és részt tudjanak venni rajta.

Ezúton kérjük Puskás Tivadart, hogy a közmeghallgatás időpontját szeptemberre tegye, és kellő idővel korábban hirdesse meg, úgy hogy azon minden városlakónak esélye legyen részt venni, a várost érintő kérdésekben javaslatot tenni, a városvezetést és valamennyi képviselőt közvetlenül kérdezni. Frakciónk egy ilyen közmeghallgatásban bármikor partner, mert mi a szombathelyiekkel való találkozást mindig értéknek, és nem letudandó feladatnak tartjuk.

dr. Nemény András
Éljen Szombathely frakció
frakcióvezető

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény