Négy koreai halt meg a lövői vonatbalesetben

Négy koreai halt meg abban a vonatbalesetben, amely ma 11 órakor történt Lövőn. A Szombathely – Sopron között közlekedő vonat elé hajtott egy VW Passat. Az ütközést ketten élték túl, de egyikük csak néhány perccel. A másik utast mentőhelikopter szállította kórházba.

Piros volt a lámpa

A jelzőlámpa piros jelzése ellenére hajtott a sínekre szlovák rendszámú VW Passatjával egy középkorú dél-koreai férfi. A Sopronba tartó vonat éppen akkor ért az átkelőhöz, az oldalablakokon behatoló ütközők gyakorlatilag felnyársalták a kocsit, amit a szerelvény így maga előtt tolt. Három ember azonnal meghalt, egy férfi percekkel a baleset után vesztette életét. Az ötödik utast, aki az anyósülés mögötti ülésben ült életveszélyes sérüléssel szállította kórházba a mentőhelikopter. A jelzőlámpa az első vizsgálatok alapján megfelelően működött.

Négy koreai halottja és egy súlyos sérültje van a lövői vonatbalesetnek
Halálos vonatbaleset a Szombathely-Sopron vonalon
Tánczos Mihály

Golfozni mentek

A jelek szerint a koreaiak golfozni indultak, a csomagtartóban golf felszerelés és váltóruha volt. A rendőrök egy kisgyerek útlevelét is megtalálták az egyik nőnél, szerencsére a gyerek nem ült a járműben. A VW egyébként szlovák rendszámú volt, egyelőre nem tudjuk, honnan érkeztek a koreaiak. Lövőre Röjtökmuzsaj felől értek be és a 84-es út előtti átkelőnél szenvedtek tragikus balesetet. A vonat több száz méteren tolta maga előtt az autót. A Sopron-Szombathely vonalon órákig állt a forgalom.

Négy koreai halottja és egy súlyos sérültje van a lövői vonatbalesetnek
Mentőhelikopter vitte el az autó egyetlen túlélő utasát
Tánczos Mihály

Gyerekkel nézték a holttesteket

Ezúttal is sokan nézték a helyszínelést, hiába küldték el a rendőrök, mentők, tűzoltók az embereket. Aki tehette fotózott, videózott, vagy hazatelefonált ismerőseinek, jöjjenek gyorsan, „látvány van”. Egy anyuka látványosan rosszul volt az egyik erősen roncsolódott test kiemelésekor, így eltakarta a szemét, férje és 10 év körüli kislánya viszont végignézte a test kiszabadítását.

Négy koreai halottja és egy súlyos sérültje van a lövői vonatbalesetnek
Négy koreai halottja és egy súlyos sérültje van a lövői vonatbalesetnek
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Vonatbaleset Szombathelyen - Mit mutatott a sorompó?

Autókat szállító kamion ütközött vonattal az elkerülő útnál. A sofőr szerint valami nem stimmelt a fénysorompóval...

Városházi dolgozók haltak meg a vasúti balesetben

H. Emese és K. Adrienn autóval indultak el, de a sofőr nem vette észre a pirosan villogó fénysorompót.

Kétéves kislány halt meg a győrvári vonatbalesetben - Razziáznak a rendőrök az utakon

Nem kellett sokat várni a hét ötödik halálos balesetére Vas megyében.

Vonat alá csúszott és meghalt a motoros

Feltehetőleg elvakította a lenyugvó Nap azt az osztrák motorost, akit Jánosházánál ért halálos baleset a 8-as úton. A férfi későn vette észre a vasúti átkelőnél várakozó kocsioszlopot. Megpróbálta kikerülni az álló járműveket, de megállni már nem tudott.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű