Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nemcsak az autós hidakkal van baj Szombathelyen

Szépen „muzsikál” a Gayer-park gyalogoshídja is.

Aki fogékony a helyi közélet kérdései iránt, az tudja, hogy az elmúlt hét a hídfelújítások, pontosabban a hídfelújításokról szóló politikai üzenetváltások jegyében történt Szombathelyen.

Minden bizonnyal ez ihlette olvasónkat, hogy tollat ragadjon, és egy nagyon is kapcsolódó problémára hívja fel a figyelmet.

Gyalogos híd a Gayer parkban
A Gayer-parki gyalogoshíd
Mészáros D. Zsolt

„Mostanában sok szó esik a szombathelyi hidak állapotáról. A Gyöngyös utcát és a Gayer-parkot összekötő egyik (biciklisek által is használt) gyalogoshíd fagerendái az idők folyamán meglazultak, zörögnek, nem is kicsit. Ez a nap 24 órájában gyakori hangos dübörgést jelent a környéken lakók számára. Nincs jó állapotban a híd, de senki nem foglalkozik vele, pedig a felújítása vagy csak rendbetétele közel sem kerülne annyiba, mint a hírekben szereplő hidaké” – írja.

Gyalogos híd a Gayer parkban
A Gayer-parki gyalogoshíd
Mészáros D. Zsolt

Nos, lapunk munkatársa személyesen is megnézte a szóban forgó hidat, és igazat ad a levélírónak.

Gyalogos híd a Gayer parkban
Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Statikailag valószínűleg nagy problémák nincsenek, de valóban nincs túl jó állapotban a híd: meglazult a gerendák rögzítése, elrozsdásodtak a tartócsavarók, és ha végigmegy rajta egy kerékpáros, ilyen hangot ad.

És abban is igaza lehet a levélírónak, hogy ezen problémák orvoslása csekély pénzből megoldható; talán ez az írás hozzájárul ahhoz, hogy ez minél előbb történjen meg.

Volt már hasonló zenélő híd

Olvasóink talán emlékeznek, hogy korábban már volt egy „zenélő híd” Szombathelyen.

Felújítása előtt Kimondták végre: veszélyes és használhatatlan az Arany-patak hídja, ezért lezárják 2018. August 31. 13:35 hasonló hangokat adott az Aranypatak-híd is, de mivel autók mentek át rajta, a hangja még határozottabb volt.

Időközben az oladi Aranypatak-hidat felújították Videó: Megnyílott a forgalomnak az Aranypatak-híd, ami most ideiglenesen végleges 2018. October 31. 16:25 , igaz, ott is elkelne egy új híd, de ennek most nem igazán látszik realitása, merthogy léthatóan a meglévő hidak rendbetételére sem jut pénz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra