Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nő a szombathelyi önkéntes munkára jelentkezők száma, az önkormányzat minden eshetőségre felkészül

Már most több mint 355 jelentkezőt regisztráltak, de ez a szám folyamatosan nő.

A szombathelyi önkéntes feladatok ellátását egyelőre a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat koordinálja és biztosítja a szociális dolgozókat, de fel kell készülni arra az esetre, ha megugrik a fertőzöttek száma és tovább szigorodnak a kijárási korlátozások.

Szombathely önkormányzata jelenleg az adatbázis kiépítésén dolgozik , mely azoknak az önkéntes munkára jelentkezőknek az adatait tartalmazza, akik a Pálos Károly Szociális Szolgáltató kapacitásainak végéhez közeledve mozgósíthatók lesznek.

Már most több, mint 355 jelentkezőt rögzítettek az adatbázisba, de ez a szám folyamatosan nő. Általános tapasztalat, hogy az emberek akarnak segíteni másokon – mondta Németh Ákos tanácsnok, aki az önkéntesek toborzását vezényli.

Kiszállításra váró csomagok a szombathelyi piacon
Nyugat.hu

Jelentkezni a Szombathely.hu/onkentesek/ weboldalon lehet, ahol először egy űrlapot kell kitölteni személyes adatainkkal, majd meg kell adni, hogy az önkéntes segítségnyújtás milyen formáját szeretnénk végezni.

Az önkéntes feladatok közt szerepel étel kiszállítás, gyógyszer kiszállítás, kutyasétáltatás, hivatali ügyintézés és telefonos kapcsolattartás. Ez utóbbi azt jelenti, hogy telefonon keresztül beszélgethetünk olyan idős emberekkel, akik már régóta nem tudtak kimozdulni otthonukból és szükségük van a társaságra.

Fontos, hogy segítsünk egymásnak. Ha nem csak magunkra gondolunk, könnyebben átvészeljük ezt az időszakot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Miért maradnak olyan nehezen otthon az idősek?

Ahhoz, hogy megérthessük őket, az ő nézőpontjukat is meg kell vizsgálni.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra