Mi ez a csend? Egy választási kampánynak ennél hangosabbnak kellene lennie

Öt éve ilyenkor már minden a feje tetején állt Szombathelyen. Most meg a politikusok eltartott kisujjal isszák a délutáni teát. Szavazzon!

2019-ben az év elején átvette a közgyűlési többséget az Éljen Szombathely, így a Puskás Tivadar polgármester és a Fidesz-KDNP nevével jelzett ciklus (már a második akkor) ellenzéki irányítással fordult rá a választás évére.

Öt évvel ezelőtt még ősszel, október 13-án voltak az önkormányzati választások, így a kampány kitartott az egész nyáron. És volt itt aztán minden. Meg nem nevezett pénzből kiadott, személyeskedő propagandalap, plakátháború Rendesen megszórták a pártok plakátokkal Szombathelyt 2019. September 27. 19:22 rongálással színesítve, horogkereszt Horogkeresztet festettek az Éljen Szombathely képviselőjelöltjének összes plakátjára a választókerületében 2019. September 23. 10:56 a plakátra rajzolva.

Öt éve mindent elnyomott a kampány

Migránsozós, brüsszellezős, hazaárulózós telefonos kampány Itt az újabb, migránsozós, brüsszellezős, hazaárulózós telefonos kampány Szombathelyen 2019. October 11. 08:26 , megtévesztő közvélemény-kutatás Újabb megtévesztő telefonos közvéleménykutatás Szombathelyen 2019. September 05. 13:27 . Új fogalmat tanultunk, a hazaárulóztatást Mit mondott pontosan Hende Csaba hétfőn az MMIK-ban? 2019. September 26. 17:53 , a választások előtt aztán megjelent Gulyás Gergely Gulyás Gergely Skodával érkezett Szombathelyre, hogy mozgósítson a választások előtt 2019. October 10. 15:06 , hogy lelket öntsön a kormánypártiakba.

Nem unatkoztak a politikusok, az újságíróknak volt miről írniuk, a politika és a kampány iránt érdeklődőknek volt miről olvasniuk. Olyan érzése volt az embernek, hogy itt tétre megy a játék, súlyos kérdések dőlnek el hosszú időre, így utólag ezzel nem is lehet nagyon vitatkozni.

Most viszont csend van. Szép csendben regisztráltak a esélyes képviselőjelöltek, van már három polgármesterjelölt is, és ennyi. Jó, plakátkampány van, de semmi felfokozott hangulat, senki sem töri magát azért, hogy magára vonja a választópolgárok figyelmét.

Senki sem akar meggyőzni senkit?

Ha a magyar politika eddig nagyrészt megfejthetetlen üstököse, Magyar Péter nem járná a vidéket, és nem tartana sok száz, olykor sok ezer ember előtt gyújtó hangúnak szánt beszédeket, senki sem venné észre, hogy kampány van.

Pedig a politikai verseny az olyan, hogy meg kell győzni a választókat, miért inkább rám szavazzon és ne az ellenfelemre. Abban reménykedem, hogy az egész átköltözött a netre, és ott éli ki magát mindenki, és ott zajlik a kampány. Ez még érthető is lenne.

Mert különben érdektelenségre, belenyugvásra kell gyanakodni. Vagy arra, hogy ez csak vihar előtti csend. Nem tudom, és ezért kérem az olvasókat, segítsenek és szavazzanak:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény