Őszre meglesz a 84-es út új, sümegi körforgalma, amit egy szombathelyi cég épít

435,5 millió forintba kerül. Nettó.

Őszre megépül a 84-es főút új, sümegi körforgalma a Tóth Tivadar és a Fehérkő utcáknál - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a gyalogosok és kerékpárosok biztonságos átvezetése érdekében a körforgalom dél-keleti ágán egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyet, valamint egy kerékpáros átvezetést is kialakítanak. Átépítik a közvilágítási hálózatot és kiváltják a körművezetékeket és a csapadélvíz-elvezetést is.

A tájékoztatás szerint a tavasszal megkezdett kivitelezési munkálatok a műszaki ütemterv szerint haladnak, jelenleg a körpálya kialakítását, valamint az aszfaltozást végzik. A körpálya kopóréteg nélküli kialakítása előreláthatólag július második felére készül el, a munkákkal szeptember első felére végeznek.

NIF Zrt.

A mintegy nettó 435,5 millió forintos fejlesztés a NIF Zrt. beruházásában magyar forrásból valósul meg.

Ahogy arról lapunk is beszámolt Szombathelyi cég épít új körforgalmat Sümegen, a Balaton felé vezető 84-es főúton 2022. February 08. 18:56 , akivitelező a szombathelyi székhelyű Alpok Terra Kft.. Ez a vállalkozás újította fel 900 millióért újítja fel a szombathelyi Berzsenyi tér környékét a Frisss Rádió tulajdonosa és a helyi stadion építője 2017. March 12. 18:55 a szombathelyi Berzsenyi teret a Swietelskyvel közös konzorciumban, ők rakták ki Elkészült Szombathelyen a Szigligeti utca - bennünket meg elfelejtettek meghívni az átadóra :( 2019. January 17. 20:46 térkővel a Szigligeti utcát, ők építették ki 456 millió forint uniós támogatásból épül ki 16 hektárnyi iparterület Szombathelyen 2019. November 15. 15:45 az új iparterületet és részt vesznek Most már talán tényleg elkezdik építeni a szombathelyi kerékpárutakat 2020. July 14. 14:15 a kerékpárút-hálózat kiépítésében is.

Az Opten adatai szerint a cég 2021-ban 1,16 milliárdos bevétel mellett 5 millió forintos adózás előtti eredményt ért el.

A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság