Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Pécs-Szombathely-vonat az új menetrendet sem tudja tartani?

Erre utal egy olvasói fotó és levél.

Lapunk az utóbbi időben többször is foglalkozott Olyan jól sikerült a MÁV fejlesztése, hogy Szombathely és Pécs között szinte lehetetlen késés nélkül utazni October 01. 07:26 a Pécs és Szombathely közötti vonatközlekedés kálváriájával.

A két város között korábban is nehézkesen lehetett utazni, ezért sokan reménykedve fogadták a tavaszi bejelentést Április 11-től új menetrend lesz - Nagy változások a Szombathely-Pécs vonalon April 09. 10:42 , mely szerint április 11-től nemcsak új menetrendet, de új szerelvényeket is munkába állítanak.

Ám nagyon hamar kiderült, hogy az új rendszer működésképtelen, a vonatokon gyakorlatilag lehetetlen volt késés nélkül utazni, és a késések olykor az egy órát is elérték.

A MÁV a pályaszakaszok állapotával indokolta az utasok számára roppant irritáló jelenséget, de sokak szerint a Desiro-szerelvények munkába állítása is elhibázott döntés volt.

Amikor lerobbannak a Desirók, a MÁV hagyományos vonatokat indít. Ezekkel romantikus az út, miközben átszeljük a Dunántúlt
Józing Antal

Lapunk egy hosszabb írás közölt Olyan jól sikerült a MÁV fejlesztése, hogy Szombathely és Pécs között szinte lehetetlen késés nélkül utazni October 01. 07:26 a problémáról, majd ugyanazon a napon bejelentették Megoldották a pécsi vonat problémáját: beépítik a késéseket a menetrendbe October 01. 15:23 , hogy megváltozik a Pécs-Szombathely-vonatok menetrendje.

Mindez a gyakorlatilag azt jelentette, hogy a MÁV beépítette a mindennapos késéseket a menetrendbe Október 10-től hosszabb lesz a menetidő a Pécs-Szombathely vonalon October 06. 11:46 , ami – talán egyetértünk – nem túl elegáns megoldás, de legalább az utazóközönség nem táplál hamis illúziókat.

Illetve lehet, hogy mégis?

Lapunk most újabb levelet kapott, amelyben többek között ezt írja olvasónk:

"Az utóbbi 3 hónapban napi szinten ezzel a vonattal utaztam haza, így volt szerencsém a mindennapos 15-20 perces késésekhez. (Jobb esetben.) A vonatpótló autóbuszok, melyek az utóbbi 2 hétben jártak, tartották a menetidőt. Olvastam cikküket, mely hatására valamelyest megnyugodtam, hogy végre változtatnak valamit, és nem fognak késni a vonatok."

Olvasói fotó

És most jön a lényeg.

„Jelentem, nem jött nekik össze. 15 percet késik, 15 perc késéssel indul. Bár 5 perce még csak 10 perc késést mondtak.”

Azt nem tudjuk, hogy ez a késés egyszeri vagy netán gyakori jelenség, de az mindenesetre szomorú, hogy az új menetrend szerint az InterRégió-járatok többségének alapból bő négy és fél óra kell a két város közötti 250 kilométeres távolság legyűréséhez, ami a késésekkel 5 órára kúszik fel.

Szombathely és Pécs között egyébként autóval is igen körülményes a közlekedés, de az már egy másik történet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra