Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Fel a kezekkel, Mikulás!

Komplett rendőrségi bevetést izgulhattak végig péntek reggel a Gothárd Jenő Általános Iskola diákjai: csokitolvaj krampuszokat üldöztek az egyenruhások. Aztán megérkezett a télapó is...

Nemigen jött össze a dalos Mikulás-csalogatás pénteken reggel a Gothárd Jenő Általános Iskola udvarán a gyerekseregnek, talán ezért érkezett először vijjogva egy zöld-kék rendőrségi kisbusz (közismertebb nevén:

sportszelet

), és nem a nagyszakállú.

Bilincsbe verve
Bilincsbe verve
sadness

Elfogni! Lopják a csokikat!

Az autó ajtaja felpattant, és lengén öltözött krampuszkák ugráltak ki belőle, majd szaladtak messzire - szorosan a nyomukban pedig a rend őrei rohantak kiabálva:

Elfogni! Lopják a csokikat!

A gyerekek szurkoltak, végül pedig ebben a

mesében

is a jó győzedelmeskedett: a rakoncátlan ördögfiókákat bilincsben vitték vissza a kocsihoz az egyenruhások. (A rendőrbácsiknak és a rendőrautónak nagy sikere volt egyébként: egy kisebb csoport fittyet hányva a pirosruhás öregre inább velük foglalkozott.)

Nagyjából ekkor érkezett meg Télapó - szaloncukorral a zsebében, diszkósított

dzsingölbellsz

-t dübörgő, körömlakkszínű szalonautójában. A gyerekek kedvesen fogadták. Egy kisfiú megjegyezte:

Kiszáll a télapó, előveszi a puskáját, aztán ratatata!

- de egészen addig viszonylagos rend uralkodott, míg a Mikulás és az ő kedvenc manója el nem kezdte szórni a tömegbe a szaloncukrot, a diót és a csokoládét - na akkor feledve illemet és jólneveltséget, szinte minden apróság utánuk vetette magát, szedegették, mint a csirkék a magot.

...ide is cukor
Cukrot, diót, mogyorót...
sadness

De még sok dolga volt...

Mikor meg meccsjegyek kerestek gazdát a télapós kérdésekre helyesen válaszolók között, olyan tolongás lett, hogy már a nagyszakállú csitítgatta a gyerekeket, nehogy agyontapossák egymást. Őt magát is annyira körülzsonogták, hogy a végén már csak az kapott szaloncukrot, aki utat engedett neki az autójához. És ismét felbrummogott a Mikulás-mobil, és ismét feldübörgött a zene, aztán tett még egy tiszteletkört a jólelkű öreg, majd kifordult az iskola udvaráról.

Hiszen neki még rengeteg dolga volt. Várt rá még vagy kétmilliárd gyerek szerte a világon...

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Diákoldal

Tovább az oldalra