Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lajkó Félix, Elefánt és bedugult Borok utcája - karneválblog, szombat este

A Borok utcáján már meg sem próbáltunk átjutni az utolsó koncertre, inkább leragadtunk a Sörtéren. Teltház + 1 fő.

A szombat napközbeni eseményekről szóló blogunkat képgalériákkal, kutyákkal, miegymással ide kattintva nézhetik meg Rapid pillanatképeken a fesztiválos szombat délután 2015. August 29. 11:26 .


23:30 Még mindig nincs hely a sörtéren

Pedig nagyon leülnék, a borok utcája pedig fullon van. Legközelebb hozok magammal kempingszéket.

Savaria Karnevál 2015 - Esti hangulat
Esti hangulatképek a fotóra kattintva
Garai Antal Atom

(ga)


22:00 A Borok utcáján reménytelen az átjutás, ott rekedünk

Mintha itt is koncert lenne, pedig üres a Zsinagóga tövébe felállított nagyszínpad - Lajkóék a Főtéren még ráadást játszanak -, de ettől függetlenül a lehetetlenség határán állunk, csúcsra járatódott a Borok utcája. Itt már sem enni, sem ital után nézni nem lehet. Tülekedés a szardíniás dobozban. Majd vasárnap, nyugtázzuk, akkor talán szellősebben körbejárhatjuk a boros standokat is.

Savaria Karnevál 2015 - Esti hangulat
Meg se próbálom elérni a színpadot
Garai Antal Atom

Így az éjszakában azért még ennék valamit, de mindenhol tömött sorok, komplett sültcsirkés-zöldéges menüt meg mégsem kéne már lenyomni, mire sorra kerülünk, éjfél is lesz. 400 forint egy nyamvadt rétes kapni, desszertként kettő is simán lecsúszna, hozzá igyunk egy feketesört, 500 forint per korsóért? Na? Mit szólna ehhez a habzsi-dőzsihez Schobert Norbi? Együnk inkább kimért szalonnás töpörtyűs pörcöket vagy nagyonszagos sajtokat?

Savaria Karnevál 2015 - Esti hangulat
Sörtéri csemege
Garai Antal Atom

Bezzeg régen, vagy tíz-tizenöt éve ( #bezzegérgenmindenjobbvolt ) mintha sokkal élhetőbb lett volna ez az egész maskarás dili, esténként a Borok utcájában szalmabálákon hemperegtünk, és ahány színpad volt, annyi helyen szólt a koncert, egyszerre is, nem volt bizonyára ennyi ember, sokan voltunk, de elfértünk, tudtunk egymással találkozni, beszélgetni, kóstolgatni. Na de majd vasárnap!

(phs)

21:30 Lajkóék lassan izzítanak, aztán Palya Beával csúcsra járatódik a koncert

Ez a három, napszemüveg mögé bújt alak, a prímás Lajkó, a nagybőgőse és a mélyhegedűs lassan hevít, aztán amikor bejön Palya Bea, felizzik a koncerttér, felkavaróan szép muzsikát játszanak, így együtt is. És amikor ez a kölyökképű, pedig egyébként negyven felett járó Lajkó citerázik, abba beleborsózik az embernek szinte mindene...

Savaria Karnevál 2015 - Lajkó Félix koncert
Kattintson a fotóra a képgalériáért!
Garai Antal Atom

Nem tudom, rajtunk kívül mennyien élvezik ezt a nem tömegigényekhez szokott folkbandát, mi elterülve (igen) a Fő tér kockakövein (igen), átadjuk magunkat a teliholdas, hegedűszótól zajos éjszakának. Akikkel együtt húzza: Palya Bea, Csizmadia Anna, Tintér Gabriella, Porteleki László, Brasnyó Antal és Szabó Csobán Gergő.

Savaria Karnevál 2015 - Lajkó Félix koncert
Lajkó Félix koncertképek a képre kattintva!
Garai Antal Atom

(phs)


20:45 Elefánt a sörtéren

Amíg Lajkó Félix épp a Fő téren készülődött a kezdéshet, addig én úgy gondoltam átsétálok az Elefánt koncertjére és persze nagyon jól tettem. Végig maradtam, közben elgondolkodva, hogy kitennék egy “megtelt" táblát az erre igyekvőknek. Ülőhely nem volt - koncerten amúgy sem kell ülni - ácsorogni meg csak itt-ott lehetett, de valahogy mindig útban voltunk.

Savaria Karnevál 2015 - Elefánt
Elefánt koncert - galériáért kattintson a fotóra!
Garai Antal Atom
Savaria Karnevál 2015 - Elefánt
Elefánt koncert - galériáért kattintson a fotóra!
Garai Antal Atom

(ga)


20:30 Nagyon sokan várunk Lajkóra

Akinek sikerült ekkora tömegben eljutni a Fórum Színpadhoz az már láthatja, hogy lényegében egybeolvadt a közönség és a karnevál területe, szóval most vagy mindenki kíváncsi erre a koncertre, vagy csak túl sokan vagyunk a placcon :) Lajkó Félixnek nagy sikere lesz :)


18:00 Strokes banzáj a Fő téren

A Strokes együttes még a felvonulás előtt lépett porondra a Fórum Színpadon. Kíváncsian vártam, hogy milyen lesz ez a kis félórás performansz, majd az első perceket követően már tudtam, hogy igazi bulihangulatot csapnak.

Strokes Percussion Group
Igen, az egy mosogatótálca ott a nyakában. Kattintsanak a fotóra a galériáért!
Garai Antal Atom

Két videót is felvettünk a koncerten. Az egyik 2014-es slágerek feldolgozása a Strokes stílusában:

Strokes - Hits

A második videó pedig egy Prodigy egyveleg. Szerettük:)

Strokes - Strodigy

(ga)

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Savaria Karnevál 2015

Tovább az oldalra