Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Látványos záróműsort tolt az Anam Cara Artistica

A polgármester pedig magával vitte a karnevál tüzét. Kifulladásig tudósítunk a karneválról.

00:20 - Még mindig kitartunk!

Pillanatkép a kedvenc ideiglenes utcánkból
Bonyhádi Zoltán

23:10 - Utolsó csepp vérig, amíg az utolsó boros bodega be nem zár, addig kitartunk

Na kérem, pont ez a hangulat hiányzott nekem a szombat estéből, hiába volt őrült tömeg, a sok mozdulni vágyó, a felvonulás után lelankadt a buli. Imádom Lajkó Félixet, végig is ültem a Fő tér macskakövén a koncertjét, élveztem a virtuóz minden rezdüléséért, csak tegnap este sem ártott volna a felvonulás után valami szétcsapatósabbal indítani az éjszakát. Olyannal mint ez, vagy amilyen a PASO volt. De sebaj..., legalább ma este végre kiengedhettük a fáradt gőzt.

(phs)
Savaria Karnevál 2015 - Esti hangulat
Garai Antal Atom

23:00 - Hiába oltott karneváli lángot a polgármester, a Macskanő újra feltüzelte Szombathelyet

Bori fergeteges iramot diktál, guggoltat, énekeltet, öltözik, vetkőzik, haja lobog a szélben, égre repít, beugrik a B középbe, ahol egy szakállas srác nyakába csüccsenve ropja tovább. A néni sem rest, fenn az erkélyen majd kicsattan, végigtáncolja a macskanő összes slágerét: egyet jobbra - egyet balra. Nagyon cuki:)

(phs)

22:44 - Csapatja a néni az erkélyen

Péterfy Bori koncertje a Savaria Karneválon
Péterfy Bori koncertje az idei karnevál utolsó nagy hangoskodása
Bonyhádi Zoltán

Bori méretes lepkeszárnyakkal énekel, de ez mind semmi, fent a színpad melletti ház erkélyén egy néni (őszen, szemüvegesen) tapsol és táncikál. Lehet vagy hetven, és még csak most kezdődött a buli. Mit várhatunk még tőle?

(psh)

22:27 - Ilyet még nem láttunk! Ellepték az autók a Fő teret

Ami azt jelenti, lassan itt a vége, zár a bazár. Péterfy Borival még tobzódunk egyet, de itt a központban már sok néznivaló nincs. Legfeljebb csak azon játszadozhatunk el, hogy meglessük, melyik árusnak milyen márkájú autóra futja, mi megy jobban, a mázas köcsög vagy a levendulaszappan?!

Nyugat.hu
(psh)

22:10 Fantasztikus záróceremónia az Anam Cara Artistica közreműködésével

Csak ámultunk és bámultunk a látványos, modern zenékkel megspékelt tüzes záróműsoron. Majd ezt követően Puskás Tivadar polgármester egy éves megőrzésre magával vitte a karnevál tüzét.

Savaria Karnevál 2015 - Záróceremónia
Még képek a kattintás után
Vágvölgyi Bálint

(VB)


21.45 Miközben szól a Bang Bang

Látványos ez a tüzes móka, felvonuló római szoknyás-tógás politikusokkal, ügyesek ezek az artista kölykök, a sötétben tüzes karikákban is jó elmerengeni, de aminek a legjobban örülünk, az mégis a zene: üvölt a kedvenc Prodigy-számunk, erre tolják a lángokat, aztán ráerősítenek egy Kill Bill-nótával, mi meg csak lessük, és élvezzük szótlanul a körülöttünk fel és le masírozó tömeget, miközben szól a Bang Bang...

Savaria Karnevál 2015 - PASO
Vágvölgyi Bálint
(phs)

21:50 - Aki nem jött időben az nem sokat fog látni a záróceremóniából

Az Artistica Anam Cara idén tizenötödik éve van jelen a Savaria Karneválon, így látványos produkcióval készültek, mint minden évben. 20 perccel vagyunk a hivatalos kezdés után, aki nem jött időben, az nem sokat fog látni a műsorból a tömeg miatt, max a kivetítőn látszódnak majd a részletek. Ha vége a produkciónak, akkor a polgármester jelképesen elviszi a lángot a Vesta szüzek templomából, hogy egy évig vigyázzon rá.

(GA)

Savaria Karnevál 2015 - Záróceremónia
Vágvölgyi Bálint

21:23 - Gagarin és Tenkes Kapitánya egy magyar nemzeti tányérral

Nagyon jó volt a PASO-koncert, végigugrálta egyként a tömeg az összes klasszikus ska-slágert. A vége volt a kedvencünk, először helyben futva üdvözöltük a Szovjetunió nagy hősét, Gagarint. Aztán óriásit vágtattunk a magyar tévésorozat hősével, Tenkes kapitányával, utolsó dalként pedig sorra vettük, hogy mi mindent is tartalmaz egy Hungarian National dish. Most várjuk a záróceremóniát, egy zombihad az imént vonult el mellettünk a téren.

(GA)


21:20 A PASO megtolta a bulihintót

Mégpedig tette ezt a szokásos minőségben, abban a szokásosban, ahogyan a ska-műfaj működni képes. És hát mégiscsak ők ennek a Jamaikából érkező zenének a magyarországi helytartói. Képek:

Savaria Karnevál 2015 - PASO
Vágvölgyi Bálint

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Savaria Karnevál 2015

Tovább az oldalra