Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Újabb állami támogatást kap a szombathelyi Styl ruhagyár

Nem volt hiába cikkünk, amiben feltártuk a történet hátterét, és a gyár dolgozóinak nyílt levele sem.

Hamarosan újabb állami segítség érkezik a Styl-dolgozók munkahelyének megmentésére. Pintér Sándor belügyminiszter kérésemre intézkedik

- írta Facebook-posztjában Hende Csaba országgyűlési képviselő.

Hende Csaba

Hamarosan újabb állami segítség érkezik a Styl-dolgozók munkahelyének megmentésére. Pintér Sándor belügyminiszter kérésemre intézkedik.

Január 31-én jelent meg tényfeltáró cikkünk STYLe Nacht: Másfél milliárdnyi közpénz tűnt el Szombathely egyik legrégebbi és legpatinásabb gyárában 2018. January 31. 18:00 , amiben megírtuk a Styl ruhagyár három évig tartó megmentési kísérletét. 1 milliárd 470 millió forint közpénzt költöttek el erre, ebből azonban a Stylre csak 500 milliót fordítottak, 970 milliót a gyár felszámolója kapott.

STYLe Nacht: Másfél milliárdnyi közpénz tűnt el Szombathely egyik legrégebbi és legpatinásabb gyárában

1 milliárd 470 millió forint. Három éve ennyi pénz jelent meg hirtelen a szombathelyi önkormányzat bankszámláján, minden előzetes jelzés nélkül. Csak később derült ki, hogy mire is érkezett ez az összeg a Belügyminisztériumtól: a Styl ruhagyár megmentésére. A szombathelyi gyár ekkor már egy évtizede felszámolás alatt állt, ebből a pénzből főleg az ott dolgozó 600 ember munkahelyét kellett volna megőrizni.

A kísérlet azonban nem sikerült, a gyár nem tudott megélni a szabadpiacon, és az is kiderült, nem igazán szerencsés, ha egy önkormányzat tulajdonrészt szerez egy piaci alapon működő cégben. Ahogyan az sem, hogy ha valaki politikai haszonszerzésre akarja használni a megmentési akciót.

Cikkünk megjelenése után két nappal a gyár dolgozói nyílt levélben fordultak Hende Csabához Nyílt levélben kérnek segítséget Hende Csabától a szombathelyi Styl alkalmazottai 2018. February 02. 06:55 , azt kérve, járjon közbe, hogy a gyár 190 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 135 millió forint hitelt kaphasson. A vezetőség ugyanis kidolgozott egy akciótervet, aminek a végrehajtásához ennyi pénzre van szükségük.

Azt is írták, hogy tavaly júliusban és idén januárban már kértek segítséget, de választ sem kaptak. A kidolgozott akciótervet a belügyminisztériumba is elküldték, az első támogatást a BM-től kapták. De a belügyminisztériumtól sem kaptak választ.

A frisss.hu most azt írta , Puskás Tivadar polgármester a múlt héten felszólította a cég többségi tulajdonosait, hogy a beígért 700 millió forint fejlesztési pénzt tegyék be a cégbe. Választ a polgármester sem kapott.


Örülünk, ha segíthetünk

Nagy öröm, ha cikkünk hatására, figyelemfelhívásunk miatt megoldódik egy-egy probléma. A Styl-ügyet mi vettük elő január végén, és most újabb fejezet kezdődik.

De a hulladékgazdálkodás bevételének elvesztésére, a SZOVA csődveszélyére Másfél éve kongatja a szakma a harangot a SZOVA csődveszélye miatt, a polgármester most a cégvezetőt akarja kirúgni 2018. January 29. 09:59 is mi hívtuk fel a figyelmet tavaly ősszel, nem sokkal később a városvezetés is beleállt az ügybe, még ha kevés sikerrel is.

Felhívtuk a figyelmet egy jáki tornászfiú tehetségére Siker Félixnek, siker a Nyugat.hu-nak 2014. April 17. 07:41 , akinek így sikerült támogatót szerezni. Az újperinti táblaerdőt cikkünk után tették rendbe Megérte morgolódni: KRESZ-táblák kipipálva 2013. August 16. 09:27 , a Körmendi úton épülő kerékpárutat pedig kiegyenesítették Győzött a józan ész, kiigazítják Szombathely egyik legveszélyesebb bringaútját 2017. June 18. 18:46 .

Miután írtunk róla, újra kivilágították Újra fénylik a Gayer park - a Nyugat.hu jól teljesít 2014. January 29. 20:32 a Gayer-parkot, sikerült megmenteni Győztek a szombathelyi lakók, életben maradhatnak a Szent Gellért utcai fák 2015. June 22. 20:28 a Szent Gellért utcai fákat. Újrafestették Visszakaptuk a Király utcai zebrákat! 2016. April 18. 18:56 a Király utcai zebrákat, az utca belső parkolóiban megoldották a füvön parkolás gondjait Tarfejű tuskók állják útjukat a tahó parkolóknak a szombathelyi Király utcában 2017. June 08. 19:56 , és elfogták az erdei szemetelőket A Nyugat cikke hatására elfogták az erdőben szemetelőket 2016. October 07. 10:57 .

Nagyfelháborodás volt, nem csak mi álltunk ki mellette, de sikerült eltüntetni Már el is tűnt a tiltótábla a szombathelyi Széchenyi utca végéről 2018. January 16. 16:11 a Széchenyi utca végén a tér felújítása után kihelyezett balra kanyarodást tiltó táblát is.

És még sorolhatnánk régebbi ügyeket is, de a lényeg, hogy örömmel segítünk, és várjuk olvasóink javaslatait, észrevételeit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra