Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Húsvétig minden dolgozó megkapja az elmaradt bért a szombathelyi Styl-gyárban

A gyár tulajdonosai vállalták, hogy befizetik a szükséges pénzt.

Húsvétig minden dolgozó megkapja az elmaradt bért a szombathelyi Styl-gyárban. Bognár Katalin ügyvezető érdeklődésünkre azt mondta, még nem volt ilyen konstruktív taggyűlés a gyárban mint szerdán, részletekről azonban egyelőre nem számolhat be.

Az ügyvezető kijelentette, egy megállapodást készítettek elő, ennek részleteiről nem beszélhet még, de a tulajdonosok kifejezett szándéka, hogy a gyár tovább működjön. Megjegyezte, hogy a sokat támadott, 45 százalékban tulajdonos német Günter J. Leibold azt mondta, azt szeretné, ha a gyár még száz év működne.

Vágvölgyi Bálint

Az ügyvezető hozzátette, a 25 százalékos tulajdonrésszel bíró önkormányzat képviseletében Puskás Tivadar polgármester nem volt jelen, de felkészült kollégáit küldte el, akik tevékenyen részt vettek a taggyűlés munkájában.

Kérdésünkre azt mondta, hogy az önkormányzati tulajdon kivásárlása is szóba került, korábban írtuk Az önkormányzati tulajdonrész akadályozza a Styl talpraállását 2018. March 11. 17:20 , hogy ez a tulajdonrész akadályozza a gyár normál működését. De erről még semmi konkrétum sincs, közben megtudtuk, hogy az önkormányzati tulajdonrész értéke névértéken 25 millió forint.

A Styl ruhagyár megmentéséről január végén írtunk cikket STYLe Nacht: Másfél milliárdnyi közpénz tűnt el Szombathely egyik legrégebbi és legpatinásabb gyárában 2018. January 31. 18:00 , ami után a szakszervezet az önkormányzathoz fordult Nyílt levélben kérnek segítséget Hende Csabától a szombathelyi Styl alkalmazottai 2018. February 02. 06:55 segítségért, majd a közgyűlés 50 milliót ajánlott fel, ezt azonban a tulajdonosok nem fogadták el 50 millió forintot akart adni a szombathelyi önkormányzat a Stylnek, de ez csak nehezítené a cég helyzetét 2018. March 10. 08:09 . Az ügyben rendkívüli közgyűlést hívott össze a baloldali ellenzék, ami sikertelen volt Eredménytelen volt a Styl ruhagyár miatt összehívott rendkívüli közgyűlés, a Fidesz nem ment el 2018. March 14. 11:47 a Fidesz-frakció távolmaradása miatt, az önkormányzat pedig a német tulajdonosra akarta hárítani a felelősséget. A városvezetés láthatóan lemondott a Stylről, és a német tulajdonosra hárítja a felelősséget 2018. March 12. 20:17

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra