Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eltáncolunk a bálok elől... - egyenesen az új bevásárlóközpontba?

Semmi sem a régi már... Micsoda világ ez, hölgyeim és uraim, ahol egy szavazásban mélyen lesajnáljuk az egész báli szezont?! Vajon ez lesz a sorsa az új bevásárlóközpontnak is, amiről most kérdezzük Önöket?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magasan le lett kérem hurrogva a báli szezon! Ha ilyen egyetértés lenne a politikai életben, már minden bizonnyal a vezető nagyhatalmak közé tartoznánk... Kilencvenhét kattintásból hatvanketten vallották: ők bizony egy bálban sem voltak még idén, nem is készülnek, ez a világ egyáltalán nem vonzza őket. Mögöttes gondoltaikat pedig valószínűleg így lehetne legpontosabban megfogalmazni: az a sok hülye sznob meg, akik jódolgukban már nem tudnak mit kezdeni magukkal, csak hadd szórakozzon!

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a második legtöbb szavazat (még ha ez mindössze tizennyolc kattanást is jelent) azt üzente: van, aki volt már bálban, és még bizony szeretne is menni. Valódi báltündér (vagy Don Juan?) azonban mindösszesen csak kettő akadt a válaszolók között. Ennyien mondták, hogy eddig is ott voltak valamennyi fényes táncmulatságon, és eztán sem hagynak ki egyet sem.

Vannak azért óvatos duhajok is, akik szeretnek bele-belekóstolni a dolgokba, de nem hagyják, hogy a nagy mennyiségtől teljesen immunissá váljanak az ínyencségekre. Tizenöten mondták, hogy bár még nem jutottak el bálba ebben az évben, egyre azért elmennek. Legalább megnézni, mennyit változott a divat, kik ma a prominensek, meghallgatni, mik a legújabb pletykák...

A kritikus végeredmény valószínűleg annak is szól, hogy ezek a bálok már nem ugyanazok a bálok, amikre XVIII-XIX. századi eleink jártak. Más a zene, más a cél - fordult közben néhányat a világ. Sőt, kibillent a tengelyéből. Sokan gondolták ezt akkor is, amikor felröppent a hír: újabb bevásárlóközpont épül hamarosan (rohamtempóban) a város keleti szélén - ami máris zsúfolásig telt külföldi konszernekkel. Önök szerint szükségünk van még egyre?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szavazás

Hirdetés