Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mikulásozó szavazás lezárva - most kicsit politizálunk!

November eleje óta karácsonyoznak a nagyáruházak. Olvasóink már csak a húsvéti tojásokat hiányolják. E heti kérdésünk: Életképes lehet-e egy magyar párt, ami hangoztatottan sem bal-, sem jobboldali?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kisebb tömeget sikerült megmozgatnunk ismét: 204 szavazat érkezett a korai karácsonyozás és mikulásozás helyességét firtató kérdésünkre. Legtöbben (egyébként a szavazás kiírójával egyetértve) némi fanyar humorral reagáltak:

Azon csodálkozom csak, hogy húsvéti csokitojásokat nem árulnak még...

- 101-en kattantak rá erre.

Negyvenhárman a dolog kevésbé humoros oldalát nézték: ők egyenesen felháborítónak tartják, hogy a multik üzletet csinálnak még a szeretet ünnepéből is. Hozzájuk csatlakozott valamiféle módon az a 17 szavazó, aki az ünnep lényegéhez tartozó titokzatosságot félti ettől a látványos, bevásárlás-orinetált hozzáállástól. Volt azért, aki direkt örül, hogy időben letudhatja a karácsonyi bevásárlást - 26-an válaszoltak így.

Tizen a dolognak azt az anyagi vonzatát emelték ki - tudniillik, hogy ilyenkor még általában olcsóbban vásárolhatunk, mint közvetlenül a nagy karácsonyi hajrá előtt. És voltak természetesen rezignáltak is, sajnos, akik némi fanyar beletörődéssel:

Nincs ezzel baj, a legtöbb gyerek tudja, hogy az ünnepek csak az ajándékozásról szólnak...

Eme nem túl pozitív végkifejlet után úgy döntöttünk, hogy még az igazi karácsonyozás előtt politizálunk egy keveset. Múlt hét péntekén mutatkozott be Vas megyében a Schiffer András nevével fémjelzett Lehet Más a Politika kezdeményezés . Ők egy harmadik utat képviselnek, hangsúlyozták, ami se nem jobb, se nem baloldali - s nem változik ez akkor sem, ha esetleg párttá alakulnak és a parlamentbe kerülnek.

Ön szerint életképes lehet Magyarországon egy ilyen párt?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szavazás

Hirdetés