Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szavazás-kiértékelő: még mindig a szívünk vezet minket...

Komoly harc folyt a babonások és a nem-babonások között - előbbiek győztek. Bizony, sokan kívántunk valamit újévkor. Legtöbben, mint kiderült, szerelmet. Következő kérdésünk: Ön végigtáncolja a báli szezont?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Százhatvan szavazat! Nem is kevés ez ahhoz képest, hogy épp meglehetősen képlékeny időszakát éljük az évnek - vagyis próbálunk visszazökkenni a hosszú és fényes ünnepek után a még hosszabb, de annál kevésbé csillogó hétköznapokba.

Szóval százhatvanan vették a fáradságok, hogy mutatóujjuk megmozdításával elárulják nekünk: kívántak-e valamit (s ha igen, mit?) miközben a kesernyés pezsgőt kortyolgatva átlibbentek az óévből az újba. A kérdés önmagában is megosztotta Olvasóink mikrokozmoszát: szinte holtversenyben küzdöttek a szavazatok számát tekintve a

kívánók

(kvázi-babonások) a nem-babonásokkal.

Bár kezdetben nagyjából kiegyenlítetten nyilatkoztak így vagy úgy olvasóink, a végére eléggé meggyőzővé vált az arány: a 160 kattintóból csak 49 utasította el azzal a kérdést, hogy ő ugyan nem babonás, nem szokott kívánni semmit újévkor. Ez alig egyharmadnyi szavazatot jelent.

A maradék kétharmad megoszlásából meg kellett állapítanunk, hogy gazdasági világválság ide vagy oda, nem azt szeretnénk legjobban, hogy jó sok pénzünk, vagyis jó munkahelyünk legyen (bár erre is sokan, 28-as szavaztak), hanem az, hogy szeressen, akit szeretünk. Lehetőleg mindörökké. A második válaszlehetőségre eső kattintások száma (53) egyértelművé teszi ezt.

Volt aztán, aki egy áhított tárgyat kívánt magának (négy kattintó) és volt, aki utazást (ilyenből három akadt). Regisztráltunk még egy nagy, 22 fős csoportot, akik a

Mást

válaszlehetőségre cuppantak rá. Ez a kis szócska legtöbbjük számára talán olyan elvon fogalmakat rejtett, mint

egészség

,

barátság

,

békesség

, de valószínűleg volt olyan is, aki egy jó osztályzatra, egy vizsga- vagy felvételi eredményére, egy régóta nyomasztó dolog sikeres megoldására gondolt. Ezt már nemigen tudjuk meg. Mi viszont azt kívánjuk, hogy teljesüljön mindenkinek a kívánsága!

Most könnyedebb témára nyargalunk át megint. Könnyűre és szórakoztatóra. Báli szezon van, hölgyeim és uraim, egymást érik a nagyon csinos és nagyon mosolygós embereket felvonultató mulatságok. De vajon Önök csatlakoznak-e hozzájuk? Végigtáncolják a báli szezont?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szavazás

Hirdetés