Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ön használ tömegközlekedési eszközöket?

Egyesek szerint praktikus és olcsó, mások szerint kényelmetlen, piszkos és lassú a tömegközlekedés. Kíváncsiak voltunk, ki, miért használja illetve nem használja a buszokat és vonatokat? Arra jutottunk, hogy az emberek nem szeretik a közösségi utazgatást: drágának tartják, és csak akkor használják, ha muszáj. Következő kérdésünk a korán jött ünnepi forgataghoz kapcsolódik.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Száztizenhárman mondták meg ebben a körben a véleményüket a Volánról és a MÁV-ról. A Nyugat.hu-t olvasó, többségében 18 és 45 év közötti korosztály - természetesen nem reprezentatív! - szavazásunk tanulsága szerint, ha teheti, ritkán használja a tömegközlekedést.

Ugyanolyan drága...

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Hatvankilenc kattintás foglalt amellett állást, hogy nem használ tömegközlekedési eszközöket, mert lassan már olcsóbb autóval menni (dacára az emelkedő benzináraknak), mint busszal vagy vonattal - nem beszélve arról, hogy mennyivel kényelmesebb... Ami azt illeti, diákjeggyel utazva még valóban gazdaságos igénybevenni a Volán és a MÁV szolgáltatásait, de teljesárú felnőttjeggyel például már kétszáz forint fölött hoz be Toronyból a helyközi járat, ami valóban közelíti (ha nem haladja meg) a saját gépkocsi költségeit.

Aki mégis tömegközlekedési eszközre ül, az ezt szükségből teszi: hatvanhárman mondták azt, hogy a saját autó hiánya miatt teszik ezt. Mindössze kilencen hivatkoztak arra: bár van autójuk, a benzin sokba kerül, ezért inkább jeggyel és bérlettel utaznak. (Nekik talán van valamiféle utazási kedvezményük...)

Praktikus, vagy félresikerült a menetrend?

Nem kis meglepetésünkre olyan is akadt (15 kattintás!), aki kifejezetten kényelmesnek és praktikusnak tartja ezt a fajta közlekedést - és nagyjából ugyanennyien (14-en) voltak azok, akik kemény kritikával túlzsúfoltnak és piszkosnak minősítették a vonatokat és a buszokat egyaránt.

Azzal kapcsolatban is többen elégedtelenek, miként állítja össze a menetrendjét a MÁV és a Volán. Sokaknak tűnik úgy, hogy egyáltalán nem veszik figyelembe az emberek igényeit, a munkakezdést és a műszakok végét a járat- és szerelvényindításoknál. Egymáshoz meg aztán pláne nem igazodnak...

Következő szavazásunkhoz, töredelmesen bevalljuk, tömegközlekedési eszközök igénybevétele nélkül jutottunk el a nagybevásárlóközpontokba, ahol jó két héttel a Mikulás érkezése és több mint egy hónappal karácsony előtt már minden ezekről az ünnepekről szól. Önöknek tetszik ez?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szavazás

Hirdetés