Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kevés a hiteles! Vagy kevés az őszinte?

Ha szavazásunk reprezentatív volna, megnyugodhatnánk: megfontoltan költekezünk karácsonykor. De nem az - sőt eredménye ellentmond a hivatalos adatoknak. Most arra lennénk kíváncsiak, tetszik-e Önöknek a házak karácsonyi fénydísze?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem volt éppen rekordrészvétel az olvasók hitelfelvételi szokásait boncolgató szavazáson - 143 kattintást regisztráltunk. A téma apropóját egy, a médiában publikált felmérés adta, mely szerint dacára a gazdasági válságnak, máris harminc százalékkal több hitelt vettünk fel (mi, magyarok) a karácsonyi ajándékvásárlási idényben, mint tavaly. És ráadásul általában jelentős összegeket.

138 : 5 - a megfontoltak javára

Ehhez képest a 143 kattintó közül mindössze hárman vallották be töredelmesen nekünk (és önmaguknak), hogy bizony százezernél is több jó magyar forintot kértek kölcsön uzsorásoktól vagy bankoktól a közelmúltban - kiegészítendő a karácsonyi ajándékok vásárlására szánt keretet. Ketten pedig azt, hogy igen, vettek fel hitelt, de ez nem volt több néhány tízezer forintos nagyságrendnél. Ez még mindig csak öt válaszadó. 143-ból - nem lehet elégszer hangsúlyozni...

Nyolc alkalommal kattantak rá olvasóink arra a válaszlehetőségre, hogy ha anyagi problémájuk van, általában - és természetesen így, az ünnepek táján is - családtagjaikhoz, közeli hozzátartozóikhoz fordulnak bizalommal. Hitelt azt nem vesznek fel. És nem akármilyen mennyiségű szavazat támogatta a programpontot, mely így olvastatott:

Nem, és soha nem is fogok , mert nem akarok adósságcsapdába esni!

Miért?

A fenti eredményből legalább három dologra lehet következtetni.

1. A statisztikák hibásak - ezt rögtön ki is zárhatjuk, túl sok van belőlük...

2.

Hiteles

olvasóink még névtelenül sem mernek vallani pénzügyeikről (talán maguknak sem) - ezért kattintás helyett legyintettek csupán.

3. A Nyugat.hu-t csupa kiegyensúlyozott anyagi helyzetben lévő, megfontolt mintapolgár olvassa - nyilván ez a helyes válasz, üdvözöljük őket szeretettel!

Önnek tetszenek a fénydíszek?

A gazdaság területéről most áttérünk kicsit az ízlés-szférába. Ezévi utolsó szavazásunk kérdése:

Hogy tetszik a házak, erkélyek, kertek karácsonyi kivilágítása?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szavazás

Hirdetés