Esőverte Szentivánéj - Fotóbeszámoló videóval

Készenlétben álltak a szervezők, hogy azonnal lefújják a bulit, ha megérkezik a vihar. Addig viszont sokan szórakoztak a szombathelyi programokon.

Az eddig megszokotthoz képest az idén kevesebb program csalogatta a szabadba a Szentivánéj rendezvényén szórakozni vágyókat, Szombathelyen. Kora délután még sehol nem volt tömeg, 18 órára azonban megélénkültek az emberek és egyre többen érkeztek a Csónakázó tó partjára.

Szentivánéji programok Szombathelyen - videó

Az Isis Big-Band koncertjét sokan a szánkódombon ücsörögve hallgatták. Ekkor még kellemesen meleg volt, de már sötét fellegek érkeztek Ausztria felől. Horváth Meggie is hozta a formáját, bohó gesztusokkal énekelt a színpadon.

Szentivánéj Szombathelyen - 2011.
Meggie és az Isis
Tánczos Mihály

A már említett domb ideális a piknikezésre, hiszen onnan kitűnően rálátni a domb alján zajló eseményekre. Idősek és fiatalok egyaránt letelepedtek a fűbe.

Szentivánéj Szombathelyen - 2011.
Piknik a szánkódombon
Tánczos Mihály

A nap slágere a szappanbuborék-pisztoly volt. Ezerszámra eregették a fegyveresek az alattomos kis buborékokat, amelyek váratlanul repültek be a gyanútlan emberek szájába.

Szentivánéj Szombathelyen - 2011.
Száll egy bubi a szélben... Egy?
Tánczos Mihály

A vásári mutatványosok elhozták a tavaly megismert adrenalin-növelő játékokat, de újdonságokkal is találkoztunk. Ilyen pl. a NASA "űrsikló-szimulátora", amiben elvileg 3D-ben, rázkódások közepette lehetett élvezni a száguldást. Azok is jól szórakozhattak, akik nem ültek be, hiszen az űrutasokat infrakamerával vették és kint egy nagy kijelzőn nyomon követhető volt a bentiek ijedt feje és dülöngélése. A vendégeket csábító szpíker minden bizonnyal úgy gondolta, hogy a NASA az valamilyen eszköz, legalábbis erre következtettünk a "most leszáll a NASA", "mindjárt indul a NASA" stb. kifejezésekből.

Szentivánéj Szombathelyen - 2011.
Űrkalandok Szombathelyen
Tánczos Mihály

Akinek gyűrött volt az ábrázata, az igénybe vehette az X-centrifugát. A sikongatás messzire elhallatszott. Úgy tűnik, a mutatványosok nyertek a füstgép-tenderen, mert időnként mindent ellepett a füst a körhintáknál.

Szentivánéj Szombathelyen - 2011.
Nagy a pörgés a légtérben
Tánczos Mihály

Közben a viharvadász alkalmazásokat szemlélve azt láthattuk, hogy nagy kiterjedésű zivatarzóna közelít felénk és bár jellemzően északi irányba húztak a felhők, a jóból mi sem maradunk ki. Utólag kiderült, a 22 órára jósolt érkezés meglehetősen pontos volt, 21:56-kor szakadt le az ég az emlékműnél, miközben a város egyes részein akkor még semmi nem esett.

Szentivánéj Szombathelyen - 2011.
A balra, fent látható kékség öntötte nyakon két óra múlva a szombathelyieket
Tánczos Mihály

Az idén is sok párost, vagy baráti társaságot fotóztunk. Őket most külön galériába helyeztük, hogy könnyebben megtalálják magukat.

Arcok, csoportok a Szentivánéjen, Szombathelyen
Második galériánk párokkal, baráti társaságok csoportképeivel
Tánczos Mihály

A Termálfürdőben tánc, vízi-aerobic és éjszakai filmnézés várta volna az érdeklődőket. A program kezdete előtt két perccel egy váratlan széllökés lebontotta a napozórészen felállított pavilonokat, felborogatta a székeket és a kukákat, előrevetítve, hogy ez az este nem az önfeledt szórakozásé lesz

.
Szentivánéj Szombathelyen - 2011.
Repül a pavilon
Tánczos Mihály

Közben a nagyszínpadon már az LGT emlékzenekar fokozta a hangulatot. Mint az videónkban is látható, a zene táncba vitt kicsiket, nagyokat egyaránt.

Szentivánéj Szombathelyen - 2011.
Nem esőtánc volt
Tánczos Mihály

Sétánk közben felfigyeltünk egy magas fiatalemberre, nagy plüss kutyával. Mint kiderült a kosaras legény szerencsét próbált egy kosárradobó játékban és sikerrel járt. Így elvihette a legnagyobb kutyát. Íme, a tudás kamatoztatásának egyik módja.

Szentivánéj Szombathelyen - 2011.
Kosaras és nyereménye
Tánczos Mihály

A Magma tűztáncosai a lelopott évszámú emlékműnél Eltűntek a szombathelyi Felszabadulási emlékmű évszámai - Ön szerint miért? 2010. June 25. 09:05 lejtették táncukat. A dombon felcaplatva már hallottuk a nagyszínpad irányából, hogy a szervezők a tűzoltók kérésére lefújták az óriás máglya meggyújtását. Most ez is a dombtetőn lett volna, nem a Skanzenben, mint eddig. mire felkapaszkodtunk a dombtetőre már locsogott az eső.

Szentivánéj Szombathelyen - 2011.
Kitartó nézők
Tánczos Mihály

A tűztáncosok kb. tíz percig küzdöttek a lángjaikat kioltó esővel, végül a hangtechnika adta fel a harcot. A táncosok elnézést kértek, lejtettek még egyet az esőkopogásban és szélsüvítésben és véget ért a program. Elmaradt a Marót Viki nagykoncert, a gyertyaúsztatás és a tűzijáték is. Máskor majd bepótolják a szervezők.

Szentivánéj Szombathelyen - 2011.
Tánc az esőben
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Szentivánéj és éjszaka a múzeumokban Szombathelyen videókkal

Elkergetett viharfelhők, új, adrenalinbombaként üzemelő játékok és rengeteg éjszakai múzeumlátogató jellemezte az idei szentivánéji programsorozatot. Képgalériák.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra