Ilyen lesz Szombathely diadalíve

Nem ámítás, a Savaria Karneválra a Thököly utcában egy hatalmas diadalív készül, amely kilátóként is funkcionál majd. Árnyékában még nem hűsölhetünk, de már kész a makettje. Megnéztük.

Mint ahogy a múlt heti sajtótájékoztatón Az istenek a körforgalomba költöznek – Karneváli előzetes 2011. August 04. 15:11 beharangozták, 2011-ben a hagyományos programelemek mellett számos újdonsággal is szolgál a Savaria Karnevál. Többek között egy életnagyságú diadalívvel, amelyet a Thököly utcába állítanak fel. A 10 méter széles 7,5 méter magas diadalív kilátóként is funkcionál majd. Rajta nyolc szoborral, melyek a városhoz kötődő hírességeket formázzák, Claudiustól Éhen Gyuláig. Az alkotáshoz tartozik nyolc dombormű is, ezek a város jelentősebb épületeit mutatják be.

Diadalív makett
Diadalív makett
Mészáros Zsolt

A diadalíven túl a karnevál egyéb helyszínein, azok jellegéhez igazodva istenszobrokat is elhelyeznek, így Hermes, Venus, Apollo, Isis, Mars, Bacchus, Jupiter és Minerva faragott képmásaival szembesülhetünk majd. A Főtéren egy Vesta-templom mását építik fel, amely a karnevál máglyáját őrzi majd.

A Savaria Történelmi Karnevál egyébként idén (augusztus 26-28 között) 12 helyszínen és 8 kísérőhelyszínen csaknem 300 programot kínál majd. A programokról ide kattintva tájékozódhat.

Diadalív makett
Diadalív makett
Mészáros Zsolt

Az alábbi helyszíneken keressük majd az Istenek szobrát:
Hermes – Öreg Város Vására
Venus – Mediterrán udvar
Apollo – Karneválszínház
Isis – Iseum
Mars – Ferences-kert
Bacchus – Borok Utcája
Jupiter – Fő tér
Minerva – Művészetek Utcája

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Nem lesz fizetős a Savaria Karnevál

De lesz Varázsfuvola az Iseumban, diadalív a Thököly utcában, istenszobrok a városban és még sok minden. Bejelentgetős sajtótájékoztatón jártunk.

Az istenek a körforgalomba költöznek – Karneváli előzetes

Új helyszínek, istenszobrok, diadalív, sörtér, Néró álma. Néhány újítás az idei Savaria Karneválra, ami tulajdonképpen már a jövő héten elkezdődik.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra