Leváltották a SZOVA, Szombathely legnagyobb önkormányzati cégének vezérigazgatóját

Molnár Miklós a Távhő igazgatójaként tér vissza.

A szombathelyi közgyűlés leváltotta a Szombathelyi Vagyonhasznosító Zrt. (SZOVA) vezérigazgatóját. Németh Gábor közös megegyezéssel távozik.

A közgyűlés erről csütörtökön, zárt ülésen döntött, de a vezérigazgató menesztését megbízható forrásokból erősítették meg.

A SZOVA vezérigazgatójává Kovács Cecíliát, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezetőjét nevezték ki.

Németh Gábor több mint tíz évig volt az önkormányzati cég vezérigazgatója, 2011-ben nevezte ki az akkori, fideszes városvezetés.

Molnár Miklós visszatért

A vezérigazgatónak nem volt felhőtlen a kapcsolata az akkori ellenzékkel, akiknek egy része most városvezető pozícióban van. Egyik első lépéseként vissza akarta vásároltatni a korábbi tulajdonosokkal azokat az ipari területeket, amelyeket hat évvel korábban vásárolt meg a SZOVA.

Feljelentést Megbukik a SZOVA vezérigazgatójának feljelentése? 2012. March 29. 13:33 is tett az ügyben hűtlen kezelés gyanúja miatt, a feljelentést, a rendőrség azonban bűncselekmény hiányában lezárta Itt a vége a SZOVA feljelentésnek? 2012. April 10. 16:25 a nyomozást, majd később az ügyészség is elutasította Döntött a főügyészség a SZOVA feljelentésről 2012. May 23. 09:55 a feljelentést.

Az utóbbi hónapokban is kaptunk olyan információkat, hogy a városvezetés nem elégedett a SZOVA működésével. Nemény András polgármester tavalyelőtt novemberi interjúnkban “Most jön az érzékeny rendszerek átalakítása” - évértékelő Nemény Andrással 2020. November 05. 07:31 azt mondta, olyan átvilágítást terveznek a városi cégeknél, amilyenre még nem volt példa. Az átvilágítást külső könyvvizsgálókkal, gazdasági szakértőkkel végeztetik el.

Bő két hónapja arról írtunk Összevonják a szombathelyi önkormányzati cégeket March 07. 07:17 , hogy összevonják a szombathelyi önkormányzati cégeket, amelyek valószínűleg holdingként, a SZOVA vezetésével működnek majd tovább. Az átalakítástól azt várják, hogy a cégek együtt hatékonyabban, költségtakarékosabban működjenek, és ami a lényeg, a stratégiai (hosszú távú) terveket az eddigieknél jobban össze tudják majd hangolni.

Valószínű, hogy az átszervezésnek is van köze a vezérigazgató menesztéséhez, és annak is, hogy a városvezetésnek több vitája is volt már vele.

A közgyűlés a Távhőszolgálató Kft. igazgatóját is leváltotta, Kovács Márta is közös megegyezéssel távozik. A Távhő egyébként már jó ideje a SZOVA irányítása alatt működik, gyakorlatilag leányvállalatként.

Helyére Molnár Miklóst nevezték ki, aki korábban képviselő, alpolgármester, majd a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet