Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Harangozó: A szervezés sem volt tökéletes, de az emberek is fegyelmezetlenek

A Vas megyei kormányhivatal vezetője is értelmezte a reggeli káoszt.

Szerda reggel az elsők között tudósítottunk „Totális káosz van itt kérem” – Szerdán reggel összeomlás volt a szombathelyi oltópontoknál February 24. 10:08 a szombathelyi SZTK előtt kialakult kaotikus tömegjelenetről, ami igen hamar bejárta az országos sajtót.

A városban itt alakított ki a kormányhivatal négy oltópontot, ahová a körzeti orvosok utalják be az oltásra regisztráltakat; szerdán javarészt a legveszélyeztetettebb korosztály tagjai kerültek sorra.

A háziorvosok konkrét időpontra küldtek oda mindenkit, csakhogy valami hiba csúszott a rendszerbe, így fél órával az oltás megkezdése előtt, fél 9 körül már tömve volt az SZTK parkolója idős emberekkel, akik nem tudták, hogy hogyan hívják majd őket, mikor kerülnek sorra és miért kell ennyit várakozni. Már háromnegyed 9-kor is beszéltünk olyan oltásra váró szombathelyivel, akinek 8-ra volt időpontja, de még nem került sorra.

Harangozó Bertalan az SZTK előtt tartott sajtótájékoztatót
Kiss Tamás

A helyzet odáig eszkalálódott, hogy az oltást szervező Vas Megyei Kormányhivatal is megszólalt az ügyben. Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott délután szerdán délután sajtótájékoztatót tartott az SZTK előtt.

Mi történt itt szerda reggel?

Harangozó Bertalan szerint a szerdai tömegjelenetnek két oka lehetett.

Az egyik , hogy a Kormányhivatal nem mérte fel kellőképpen , hogy több mint 600 oltásra váró ember mekkora helyen fér el, időben hogy kell ütemezni az oltási folyamatot és mennyi parkolóhelyre van szükség mindehhez.

Második okként a kormánymegbízott az emberek fegyelmezetlenségét nevezte meg. Értesülései szerint ugyanis sokan voltak szerda reggel, akik az időpontjuknál korábban érkeztek, és megpróbáltak hamarabb sorra kerülni. Akik pedig nem jutottak be a megadott időben, elkezdtek türelmetlenkedni, és egyre jobban összezsúfolódtak a bejáratok előtt.

Harangozó Bertalan elmondta, hogy a ma történtekből mindenkinek tanulnia kell. A Kormányhivatal például már azon dolgozik, hogy a következő tömeges oltást átszervezze egy erre megfelelőbb intézménybe.

A kormánymegbízott addig is türelmet, együttműködést és fegyelmet kér minden oltásra várótól, illetve némi vonakodás után ugyan, de elnézést is kért minden érintettől.

Az üggyel kapcsolatban lapunk már megkereste Tavaszi piknikre változott a botrányos szombathelyi oltakozás February 24. 14:27 László Győző egészségügyért felelős szombathelyi alpolgármestert is.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

„Totális káosz van itt kérem” – Szerdán reggel összeomlás volt a szombathelyi oltópontoknál

Száznál is több ember egymás hegyén-hátán, késés és fejetlenség az SZTK előtt. Van, ahol flottul megy.

Tavaszi piknikre változott a botrányos szombathelyi oltakozás

„Fotózzál csak, fotózzál, ezt mindenkinek látnia kell” – mondta egy néni. Nyilatkozott lapunknak az egészségért felelős alpolgármester is.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra