Gyurcsány-simogató, oltások, Rogán új felesége - Ezek voltak a legolvasottabb közéleti cikkeink 2021-ben

Az idei tíz legolvasottabb politikai, közéleti témájú írásunk.

2021 izgalmas év volt a közéletben is, annak ellenére, hogy olyan igazán nagy dolgok nem történtek, kivéve talán az ellenzéki előválasztást.

De most nem a jelentőségük miatt rakjuk sorba az idén megjelent, közéleti témájú cikkeket, hanem olvasóink érdeklődése szerint. A tíz 2021-ben legolvasottabb közéleti cikkünk következik.

10. Áprilisi wellness hétvégét hirdet Mészáros Lőrinc egyik szállodája

A február közepén megjelent cikk Áprilisi wellness hétvégét hirdet Mészáros Lőrinc egyik szállodája 2021. February 16. 19:35 azért volt érdekes, mert a járvány miatti korlátozások és bizonytalanságok ellenére hirdették meg a wellness hétvégét.

Index

9. Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók

Április közepén Józing kolléga járt utána Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók 2021. April 16. 07:13 , miért látható olyan sok autó tetején a sárga villogó lámpa. Kiderült, hogy ilyen lámpát pár ezer forintért simán vehetünk, de felszerelését jogszabály szabályozza. És egy hosszú lista tartalmazza azokat az eseteket, amikor jogosan használható a sárga villogó.

Mészáros D. Zsolt

8. Hende Csaba: 83 dolgozó nem írt alá a Markusovszky-kórházban

Márciusi cikkünk Hende Csaba: 83 dolgozó nem írt alá a Markusovszky-kórházban 2021. March 04. 21:03 Szombathely országgyűlési képviselőjének rövid életű videós bejelentkezéseinek egyikéről szólt, Hende Csaba ehhez előre, írásban kérte a kérdéseket. Nem sokkal korábban járt le határideje annak, hogy az egészségügyi dolgozók aláírják az új szerződéseket, amivel - például - megszűnt a közalkalmazotti jogviszonyuk. Tiltakozásul elég sokan mondtak fel az országban, Hende elmondta, a szombathelyi kórház 2083 dolgozó közül 83-an hagyták el a pályát az új szerződések miatt.

Facebook/Hende Csaba

7. 20 évvel fiatalabb, „feltűnően csinos” nőt vett feleségül Rogán Antal

Februári írásunkban 20 évvel fiatalabb, „feltűnően csinos” nőt vett feleségül Rogán Antal 2021. February 02. 12:07 a Vas megyei, pontosabban Szakonyfalui származású Rogán Antal új feleségéről írtunk, és be is mutattuk Rogán Barbarát.

MTI/Bruzák Noémi

6. Az orvosi kamara arra kéri a politikusokat, hogy fejezzék be a lakosság félrevezetését és elbizonytalanítását

Márciusi írásunk Az orvosi kamara arra kéri a politikusokat, hogy fejezzék be a lakosság félrevezetését és elbizonytalanítását 2021. March 20. 08:55 abban az időszakban született, amikor kormánypárt és ellenzék egymásban kereste a járvány terjedésének okait, az Orvosi Kamara ezt elégelte meg. Felszólították a politikusokat, hogy ne politikai tőkét kovácsoljanak, és együttműködésre szólítottak fel. Ma már tudjuk, hogy sikertelenül, illetve annyi történt, hogy felelős politikus már jó ideje nem szólal fel az oltások ellen.

freepik.com

5. Gyurcsány Szombathelyen: tömeg, erős rendőri készültség, szelfik és dödölle

Július elején járt Szombathelyen Gyurcsány Szombathelyen: tömeg, erős rendőri készültség, szelfik és dödölle 2021. July 07. 21:09 Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. A Domusnál utcafórumot tartott, amit erős rendőri készültség fogadott. Igazi koncerthangulat volt, ami Gyurcsány-simogatóval zárult, kollégánk pár percre a pártelnök dödöllehordozója lett.

Mészáros D. Zsolt

4. A védettségi igazolvány azért diszkriminatív, mert nem a védettséget igazolja

Május 1-jén megjelent írásunkban A védettségi igazolvány azért diszkriminatív, mert nem a védettséget igazolja 2021. May 01. 12:01 a TASZ vizsgálatát jártuk körül. A vizsgálat szerint a május elsején hatályba lépő kormányrendeletben meghatározott szabályok nem az alapján osztják ketté a társadalmat, hogy van-e védettségük, hanem az alapján, hogy van-e védettségi igazolványuk.

Pedig a védettségi igazolvány – a nevével ellentétben – nem feltétlenül tanúsítja, hogy a tulajdonosa védett a vírussal szemben. Sokan úgy is felszabadulhattak az akkori korlátozások alól, hogy nem, vagy alig védettek, miközben az akár ugyanannyira védtelen oltatlanokra továbbra is vonatkoznak a korlátozó intézkedések.

Mészáros D. Zsolt

3. Öt kisgyerekkel maradt egyedül Zsolt, felesége hirtelen halála után

Áprilisi cikkünkben Öt kisgyerekkel maradt egyedül Zsolt, felesége hirtelen halála után 2021. April 09. 13:25 egy Szombathelyen élő család tragédiáját mutattuk be, ahol a feleség meghalt és az apa egyedül maradt négy otthon nevelt gyermekükkel és az egy zalaegerszegi otthonban élő autista fiúkkal. Az özvegy édesapa megosztotta velünk azt is, hogy miként látja a jövőt, valamint, hogy hihetetlenül hálás azért a figyelemért, amit az elmúlt hónapokban kapott.

Mészáros D. Zsolt

2. El kell vinniük a kukásoknak a konténerek tetejére pakolt szemetet?

A kérdést februárban tettük fel El kell vinniük a kukásoknak a konténerek tetejére pakolt szemetet? 2021. February 15. 13:50 egy videó miatt, amin az látszik, hogy a munkások lepakolták a teletömött tárolók tetejéről azokat a zsákokat, amik miatt már le sem lehetett őket csukni. Aztán a földre került zsákokat ott is hagyták az út mellett. Az ügy kapcsán vita bontakozott ki a kukák űrtartalma körül, és arról is jöttek infók, hogy szomszédos utcákból is hordanak szemetet olyan kukákba, amelyeknek az ürítését mások fizetik.

Olvasó

1. Kormányinfó: november 15-től jön a rögzített üzemanyagár, nem lesz kötelező oltás

Az, hogy ez a cikk Kormányinfó: november 15-től jön a rögzített üzemanyagár, nem lesz kötelező oltás 2021. November 11. 11:10 lett az abszolút első, minket is meglepett. A november 11-i kormányinfóról tudósítottunk, ahol komoly kérdésekre kaptunk választ. Ekkor jelentették be a regisztráció nélküli oltások lehetőségét, az oltási akcióhetet. Azt, hogy nálunk nem lesz kötelező oltás, és hogy 480 forintban maximálják az üzemanyagok árát.

koronavirus.gov.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet