Továbbra is csendesen csörgedezik a csermely a szombathelyi aluljáróban

Hiába, megoldhatatlan a probléma.

Két hónappal ezelőtt foglalkoztunk Néha Mississippi, néha csermely, de folyamatos a víz jelenléte a szombathelyi aluljáróban May 23. 16:00 először a szombathelyi aluljáróban megjelent patakkal. Mikor feltettük kérdéseinket, biztosak voltunk benne, hogy pillanatok alatt tisztázni tudjuk a dolgokat, hiszen mégiscsak egy frekventált helyen lévő műtárgyról van szó, és a probléma sem tűnt olyan bonyolultnak, mint egy holdra szállás.

De nagyon tévedtünk. A holdra szállást sikerült annak idején megoldani, viszont az aluljáróban felbukkanó víz kérdése láthatóan kifog mindenkin.

Meglepetésünkre ugyanis az összes megszólított, azaz:

 • a Szomtáv,
 • a Vasivíz,
 • a Szova és
 • a Polgármesteri Hivatal
 • azt válaszolta Úgy tűnik, nincs élő ember, aki tudja, mi a forrása a szombathelyi aluljáró búvópatakjának May 25. 19:37 , hogy

  nem tudják, hogy mitől folyik a víz.

  Ma újabb fotókat kaptunk egy olvasónktól, azt bizonyítva, hogy a titokzatos csermely továbbra is csörgedezik a szombathelyi aluljáróban.

  Olvasói fotó

  Távol álljon tőlünk, hogy belekontárkodunk komoly szakmákba, de még egy korábbi cikkünkhöz érkezett egy ilyen olvasói levél:

  „Nem vagyok a téma szakértője, de a korabeli rajzolt térképeken egyértelműen látszik, hogy az aluljáró vonalában a Gyöngyös-pataknak volt egy mellékága. Ezt vélhetően akkoriban (víz-szabályozás keretében) elfojtották. Feltételezéseim szerint az akkori konstrukció ez idáig jó volt, de a víz utat törhetett magának az idő elteltével, apró repedéseken, nyílásokon. Meggyengítette a kiépített aluljáró alatti talajréteget, amitől nemcsak a víz szivárog be egyre sűrűbben és nagyobb mennyiségben napi szinten, de a gyengült alap miatt (a napi közlekedés terhelése miatt is) az aszfalt besüllyedhetett. Nos elképzelhető, hogy nincs abban ráció, amit leírtam, de ha sehol semmilyen meghibásodás nincs, és nincs más magyarázat, talán lehet benne valami, nem?”

  (angelia)

  Az illetékesek talán megvizsgálják ezt a lehetőséget is.

  A Gyöngyös patak kedden - Ő lenne a hunyó?
  Fűzfa B. Mihály

  Mi annyit tudtunk tenni, hogy megnéztük a Gyöngyös patak mai vízállását, és azon valóban látszik, hogy az utóbbi napokban némi csapadék esett a Kőszeg-hegységben, ugyanis megemelkedett a vízállása.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Jelentem