Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathely polgármestere újra kezdeményezte a városi oltópontok megnyitását - választ sem kapott

A mai sorállás is megelőzhető lett volna, de győzött a politika.

Ma újra hosszú sorok kígyóztak Hatalmas sor vár a rendkívüli Pfizer-oltásra Szombathelyen a kórháznál és a MÁV-rendelőnél April 30. 12:25 Szombathelyen oltásra várva a kórháznál és a MÁV Rendelőnél, amiről a nap folyamán már beszámoltunk. Ennek oka a lelassuló oltási program, holott Orbán Viktor és a kormány azzal számolt, szombatra meglesz a négymillió beoltott, amihez újabb engedményeket helyeztek kilátásba. Reggel még mindig hiányzott ehhez a számhoz kilencvenezer oltás, viszont olyat elég nehéz elképzelni, hogy egy egy kitűzött, és félig-meddig elértnek nyilvánított célról kiderüljön, nem érhető el.

Nemény András polgármester cikkünkre hivatkozva (köszönjük)közölte a Facebookon : "Egy héttel ezelőtt kezdeményeztem újra az önkormányzati oltópontok megnyitását Harangozó Bertalannál, miután a kormány meghirdette a tömeges oltást. Választ sem kaptam tőle. Most itt a válasz. Sajnos az élet adta. Gyávaság, felelőtlenség, butaság. Meddig kell még tűrnünk?"

Röviden összefoglaljuk, mi háborította fel Szombathely polgármesterét.

Meccsek lesznek holnap, egyes futballklubok már csütörtökön árulták a jegyeket, Orbán Viktor tehát szokásos pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor: Szombattól jön az újabb nyitás, százezer oltás hiányzik a négymillióhoz April 30. 08:20 elmondta, hogy Pfizer vakcinára is lehet jelentkezni azonnali oltásra, nem véletlen tehát, hogy ismét kialakultak azok a sorok, amelyek az oltási program indulásakor. Erre fel, a sorállásokat enyhítendő állította fel Szombathely városa az oltópontjait, s mint emlékezhetünk, hetekig tartó országos vita vált belőle azzal a végkimenetellel, hogy Nemény András polgármester oltásellenes, és csak a hangulatot kelti a városban.

Innen eljutottunk...
Olvasó

És íme, ma ismét ott tartunk, mint akkor, kiderült, mekkora szükség volna a „nem állami” oltópontokra, mert azok egy bizonyos szint fölött nem bírják a terhelést. László Győző A szombathelyi városvezetés ismét felajánlja az oltópontokat April 26. 21:50 alpolgármester nem véletlenül jelentette be a Facebookon , hogy „Háziorvosaink újra kérték, hogy nyissuk meg az önkormányzati oltópontokat, a megkeresést továbbítottuk Harangozó Bertalan kormánymegbízottnak. Nem lehet politikai kérdés, hogy az oltásra várók a vakcinát minél gyorsabban és biztonságos körülmények között kaphassák meg!” - De nem nyíltak meg az oltópontok, és még délután is álltak a sorok oltásra várva.

...Ide
Mészáros D. Zsolt

Az egészségügyért is felelős alpolgármester a mostani felajánlást azzal magyarázza, hogy korábban azzal utasította el az oltási munkacsoport a 4 millió forintból kialakított városi oltópontokat, hogy még nem érkezett el a tömeges oltási szakasz. Most viszont, mint látjuk, igen. Mégsem történik semmi, állnak a sorok. Március elején György István, az operatív törzs oltási munkacsoportjának vezetője szó szerint ezt üzente Az államtitkár üzent Szombathelynek: nem kellenek a külső oltópontok, mert nincs elég vakcina March 17. 13:07 a szombathelyi városvezetésnek: „Arra kérjük a baloldali polgármestereket, hogy zavarkeltés helyett érdemben is segítsék a háziorvosok munkáját. Egyesek külső oltópontokra szeretnék mozgatni a háziorvosokat, miközben nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából.”

Nos, fordult a kocka, ma vakcinából van sok, oltópontból kevés. A város márciusban elköltött a sajátjára négymillió forintot, ami még most sem lenne kidobott pénz, ha meg lehetne nyitni azokat. De nem lehet. Úgyhogy, immár másodszor mutatkozik meg, hogy a politika győzedelmeskedik a józan ész fölött, ami nem újdonság, csak ilyen töménységben káros. Mint ahogyan az is, ahogy Fekete-Győr András, a Momentum elnöke kijelentette: jó lenne, ha az oltásokat nem a Ferencváros (Kubatov Fidesz pártigazgató) csapatának mérkőzéseihez igazítanák.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra