Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az államtitkár üzent Szombathelynek: nem kellenek a külső oltópontok, mert nincs elég vakcina

Ezzel nagyjából el is dőlt a kérdés. Közben elkészült az Éva-malom is.

Lapunk tegnap két írásában is foglalkozott a szombathelyi oltópontok ügyével, amely annak rendje és módja szerint politikai kérdés lett.

A témát nemcsak Nemény András járta körül egy online sajtótájékoztatón „Elmegyünk a falig, vagy azon túl” – A szombathelyi önkormányzat továbbra is szeretné megnyitni az oltópontokat March 16. 18:03 , de maga a miniszterelnök is megszólalt Orbán Viktort a szombathelyi oltópontokról kérdezték az Országgyűlésben March 16. 19:32 a témában.

Mikor a szombathelyi kezdeményezésről Kunhalmi Ágnes képviselő (MSZP) kérdezte az Országgyűlésben, a miniszterelnök csípőből oltásellenesnek nevezte az ellenzéket, de válasza végén arra kérte a közigazgatás szombathelyi vezetőjét, hogy menjenek ki a háziorvosokhoz és adjanak meg nekik minden segítséget.

Néhányan naivan talán ezt úgy értették, hogy van esélye a szombathelyi városi oltópontok megnyitásának.

Nos, nincs.

György István
koronavirus.gov.hu

Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján államtitkár elég egyértelműen leszögezte, hogy mit gondolnak a kérdésről.

György István az oltási munkacsoport vezetője elmondta, hogy folyamatosan és ütemesen zajlik Magyarországon az oltás, eddig közel 1,4 millió ember kapta meg, az ellenzék által bírált oltási program pedig az egész Európai Unió egyik legsikeresebbje, a sebességet a vakcinák mennyisége fékezi, főleg a Brüsszel felől érkező szállítmányokkal van a baj.

A regisztrált idősek lesznek továbbra is kiemelt helyen, az oltásukat a háziorvosok szervezik a kijelölt oltópontokra.

Mindeközben – közölte az államtitkár - a baloldal folytatja a zavarkeltést, pedig az oltópontok kijelölése a népegészségügyi szakemberek feladata.

Majd jött az üzenet Szombathelyre:

Arra kérjük a baloldali polgármestereket, hogy zavarkeltés helyett érdemben is segítsék a háziorvosok munkáját. Egyesek külső oltópontokra szeretnék mozgatni a háziorvosokat, miközben nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából – mondta György István.

Az oltási terv szerint a háziorvosok ütemes oltási szakaszban napi 15, hétvégi tömeges szakaszban napi 40 személy oltásával számolhatnak. Ez óránként 4-5 fő oltását jelenti.

Ráadásul jelenleg ennyi oltóanyag sincs – mondta György István, hozzátéve, hogy az elkövetkezendő héten a háziorvosoknak mindössze 10 regisztrált oltására lesz lehetőségük

„Könnyen belátható, hogy ehhez nem kell külső helyszínekre kimenni, nem kell múzeumokban és mozikban oltópontokat létrehozni” – közölte az államtitkár.

Miközben az államtitkár gyakorlatilag pontot tett (?) a szombathelyi oltópontontok ügyére, megkaptuk a polgármesteri hivatal fotókkal is illusztrált közleményét Készen áll a szombathelyi Éva-malom is az oltakozásra March 17. 13:28 , amely arról szól, hogy a Képtár után elkészült a második városi oltópont is Szombathelyen.

A város eddig 4 millió forintot költött az oltópontokra.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra