3 264 611 Ft, 146 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

Újdonság a karneválon a Bajnokok tere, ahol reggeltől estig „falcózni” lehet

A játékosok annyi szeretetet kapnak, amit valahogyan vissza kell adni, és egy ilyen alkalom erre éppen megfelelő.

A szombathelyi városháza előtti kis tér most, a karnevál ideje alatt új nevet kapott. Három napig a „Bajnokok tere” névre hallgat, s hogy miért, az abból látszik, hogy egy kosárlabdapalánk került oda, s ahol palánk van, ott pattog a labda, és mindenféle nagyszerű dolgok történnek.

Délelőtt – más szemszögből – reggel tíz órakor még korán van, és a Bajnokok terét is elkerítették egy fehér szalaggal, ami toporgásokat okoz. Egy anyuka tizenpár éves lányaival izgalódik a fehér szalag előtt, nem merve belépni az elkerített területre. Aztán – mivel a kicsit nagyobb leány – kijelenti, ezért jöttünk ide nem, erőt vesznek magukon, bátorságot merítenek, és átbújva a szalag alatt belépnek az ígéret földjére.

Bajnokok tere megnyitó
Kovács Benedek mesél
Pataki Gergely

Pedig ott még csak az előkészületek folynak, viszont ott áll az asztalon a bajnoki- és a kupagyőzelemért járó trófea is, mögöttük pedig Kovács Benedek, a Falco játékosa, aki azért van itt, hogy kérdezzék őt. Meséljen a megjelenteknek, aztán játsszon velük, fotózkodjon és autogramot osszon, azaz minden olyan dolgot csináljon, amit egy játékostól elvár a rajongó szurkoló.

És éppen ez a lényege ennek az egésznek. A Falco KC kosárlabdacsapata, illetve természetesen a játékosok annyi szeretetet kapnak, amit valahogyan vissza kell adni, és egy ilyen alkalom erre éppen megfelelő.

A csapat egyébként elindított egy iskolaprogramot, melynek keretében rendszeresen járnak a város általános-, és középiskoláiba ugyanazzal a céllal, mint amiért most a térre kijöttek. Csak most a nagyobbacskák is közelebb kerülhetnek imádatuk tárgyához, mert ha egy csapat jó, annak játékosai kiemelkedőek vagy sztárok, akkor az ezzel jár.

Bajnokok tere megnyitó
Perl Zoltán: autogramot tessék
Pataki Gergely

Kovács Benedek azt mondja nekünk, mielőtt még elragadná a sok feladat, nagyon szívesen csinálják ezt, s nem csak azért, mert közelebb kerülhetnek a szurkolókhoz és a gyerekekhez, hanem, mert így szerettethetik meg a csapatot, a játékot, hogy minél többen álljanak neki kosárlabdázni. Ilyen értelemben a karnevál nem csak a múltról, hanem a jelenről, s egyben a jövőről is szól.

Három napig lesznek megtalálhatók egyébként a játékosok a Bajnokok terén, ahol a program szerint délelőttönként kisebb-nagyobb játékokat szerveznek a karneválozóknak. Lesz kosárra dobás, sőt diner „akadálypálya” is. A játékokat a csapat segítői, önkéntesek vezetik.

Délutánonként a Falco-szurkolók találkozhatnak a bajnokcsapat játékosaival és a stáb tagjaival is. Érdekes interjúk, kellemes beszélgetések, autogram-osztás, és fotósarok is várja az érdeklődőket, ahol a játékosokkal, valamint a korábbi évek kupáival is fotózkodhatnak a rajongók. A karnevál alatt minden játékossal lesz lehetőség találkozni – ígérték napokkal ezelőtt.

Bajnokok tere megnyitó
Baba a magasban
Pataki Gergely

Az első nap délelőttjén az említett Kovács Bendeken kívül a csapatkapitány, Perl Zoltán, és válogatottbéli társa, a csapat friss igazolása, Pongó Márton állt a rajongók, szurkolók, kisebbek és nagyobbak rendelkezésére, amit mi is kihasználtunk, hogy egy kép erejéig együtt szorongathassuk a bajnoki kupát Benedekkel.

S bár ettől bajnokok mi még nem lettünk, de a csapat történetének része mégis. Érdemes, hiszen a szombathelyiek kedvenc sárga-feketéi több szempontból is történelmet írtak (ha már karnevál). A magyar kosárlabdacsapatok közül elsőként kerültek a BL legjobb tizenhat csapata közé, és a fővárosi régi Honvéd után az első olyan magyar csapat lettek, amely zsinórban négy bajnoki címet nyert.

Bajnokok tere megnyitó
Lehet fotózkodni
Pataki Gergely

De készülnek az ötödikre is, ahogyan azt Benedek elmondta, amikor egy kicsit elkezdtünk szakmázni. Ahogyan a Bajnokok Ligájában is a tizenhatba igyekeznek, hogy Szombathely, és így egyben az önök hírét is messzire vigyék.

Érdemes kinézni, mert mindezeken kívül kinyit a Falco-bolt is, ahol a mostani évad szurkolói relikviáit, mezeket, sálakat, egyebeket lehet megvenni. Biztosan szépek lesznek, ottjártunkkor sajnos még dobozban voltak. Majd visszamegyünk megnézni mi is.

Bajnokok tere megnyitó
Egy kicsit bajnokok lettünk
Pataki Gergely
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Savaria Karnevál 2023