Egy „hülye f...sz” Szombathelyen – Ilyen volt a Carson Coma koncertje a Savaria Karneválon

A politikai fricskáktól sem mentes dalszövegeket tizenévestől a negyvenes szülőkig mindenki kívülről fújta szombat este a Fórum Színpadnál. Élménybeszámoló.

Mielőtt elmondanám benyomásaimat a szombathelyi Savaria Karnevál szombat esti sztárfellépőjéről, a Carson Comáról, előtte egy kis kitérő arról, miért is „féltem” a koncerttől.

Carson Coma koncet a Savaria karneválon
Pataki Gergely

Ahogy arról már mi is beszámoltunk Bayer Zsolt megmondta a tutit: nem azért homofób, mert buzi 2023. August 14. 16:44 , a zenekar, és főleg annak énekese, Fekete Giorgio nem szokta visszafogni magát, ha a kormányt kell szidni. Legutóbb a Szigeten a frontember egy olyan pólóban állt ki a színpadra, amire az volt ráírva, „a homofóbok buzik”. Ezt aztán Bayer Zsolt, jótollú újságíró is kommentálta. Mondandójának lényege viszont csak annyi volt, hogy az énekes

egy hülye f_KUKAC_sz_PONT_

És éppen az ilyen a kijelentések és üzengetések miatt tartottam attól, hogy a szombat esti karneváli buli átcsap majd egy gigantikus kormányellenes tüntetésbe.

De nem így lett.

Bár a „gigantikus” tömeg így is meglett volna. Fél órával a koncert kezdése előtt az amúgy sem túl szellős Fő tér (vagyis a Fórum Színpad előtti rész) zsúfolásig tele volt emberekkel. Nem számoltam, nem is tudtam volna, de az biztos, hogy 1-2000 ember simán tombolhatott a dalokra.

Carson Coma koncet a Savaria karneválon
Pataki Gergely

Bár a Carson Coma zenéje egyáltalán nem az én stílusom, a zenéjük mégis magával ragadó. Egy olyan mondat tűnt fel, amiben némi politikai áthallást éreztem, az egyik dalban például azt énekelték, hogy „lop, csal, hazudik”.

Aztán utólag néhány nótába belehallgatva jöttem rá, nemcsak ez volt az egyetlen olyan dal, amiben politikai utalás található. A Feldobom a követ címűben van egy olyan mondat, ami valahogy így hangzik:

„Megafonba üvöltöd az igazságod/Míg a végén te is valóságnak látod.”

És még rengeteg hasonló. Viszont, ahogy elnéztem a tömeget, ez az egész csak nekem újdonság. A közönség ugyanis teli torokból üvöltötte a szövegeket, akik között voltak tizenévesek és negyvenes, több gyerekes szülők is. Ez mondjuk sok mindenre válasz lehet, nekem mégis a legnagyobb megnyugvást az jelentette, hogy a koncerten – ahogyan arra egyébként számítottam – semmiféle politikai fricska (csak hogy a klasszikusokat idézzem) nem hallatszott, a hangulat enélkül is nagyon jó volt.

Carson Coma koncet a Savaria karneválon
Pataki Gergely

Ezzel viszont még továbbra sincs vége. Vasárnap, a forgatag utolsó napján az idén 30 éves Anima Sound System lép fel a Fórum Színpadon egyfajta karneválzáróként.

A képekre kattintva galéria nyílik, lehet nézegetni.

De, mint az ismeretes, egy teljes nap még előttünk van, tele programokkal. Azt, hogy ezek közül szerkesztőségünk mit ajánl, azt ide kattintva A tüzes játékoktól az Animáig - Savaria Karnevál-programok a Nyugat.hu újságíróinak ajánlásával 2023. August 22. 19:08 olvashatja. Ha pedig van egy jó fotója, és mondjuk szívesen nyerne egy wellnesshétvégét a sárvári Spirit Hotelben, akkor feltétlenül nézze meg karneváli fotópályázatunk részleteit Fotózz, nevezz, nyerj! Újra itt a Nyugat.hu karneváli fotópályázata! 2023. August 23. 18:58 is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Savaria Karnevál 2023