Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Újra elkezdett durvulni a járvány, előkerült a maszk

Az oltatlanok a munkaadók kezében vannak, és közgyűlést is tartottak - Ilyen volt ez a hét.

Két dolog esett a héten csütörtökre, hogy in medias res kezdjük az összefoglalónkat. Az egyik a kormányinfó Kormányinfó: jön a maszkviselés a tömegközlekedésben, az oltatlanok fizetés nélküli szabadságra küldhetők October 28. 11:42 , amelyen Gulyás Gergely bejelentette, hogy jön a maszkviselés a tömegközlekedésben, az oltatlanok fizetés nélküli szabadságra küldhetők. Ezek is beletartoztak abba az intézkedéscsomagba, amelyet a kormány hozott a járvány megfékezésére. Vannak elemei, amelyek nagyon nem tetszenek az embereknek.

Kormányinfó - Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely
koronavirus.gov.hu

Miközben mindezeket megtudtuk, közgyűlés zajlott Új buszmenetrend, új Agora-igazgató, Homlok Zsolt tényleg a Haladás tulajdonosa lesz October 28. 08:39 a szombathelyi városházán. Ott annyi minden történt - új buszmenetrend, új Agora-igazgató, Homlok Zsolt tényleg a Haladás tulajdonosa lesz, többek között -, hogy mindenképpen újra kell olvasnia tudósításunkat, hogy teljesen képben legyen. Ha már olvasta, akkor is ismételje át, nem árt, hiszen önről (is), illetve életének feltételeiről döntenek ott.

Közgyűlés 2021.10.28.
Kiss Tamás

Ha már politika, azt is megtudhatta tőlünk a héten, hogy mit is jelent a Hende Csaba Mit is jelent a Hende Csaba által meghirdetett Szombathely 300 program? October 27. 07:00 által meghirdetett Szombathely 300 program? Szombathely országgyűlési képviselője október elején hirdette meg a programot, amiről konzultációt is indított. - Megtudhatta, milyen eredménnyel.

Szombathely 300, Hende Csaba
Forrás: Facebook / Hende Csaba

Korábban panaszkodtunk, hogy nem létezik szakembert találni. Most viszont a szakember panaszkodott „Igen, szakemberhiány is van, de a kisebb munkákat nem akarják és nem is tudják megfizetni” October 27. 15:25 ránk, mint megrendelőkre: „Igen, szakemberhiány is van, de a kisebb munkákat nem akarják és nem is tudják megfizetni” - Ez pedig csak még több problémát hoz.

Szakember, szakmunkás, szerelő
Pixabay

Közlekedünk is, de még hogyan. Bazi nehéz lesz kirobbantani Bazi nehéz lesz kirobbantani a szombathelyi autósokat a kormány mögül October 27. 19:09 a szombathelyi autósokat a kormány mögül. Állapítottuk meg azt téve, hozzá, hogy javában dolgoznak Szombathely új közlekedési koncepcióján. Leginkább a problémák látszanak. Elolvashatja, mik is ezek a gondok.

Iskolakezési káosz
Mészáros D. Zsolt

Ha már közlekedés, akkor repülés, és ennek kapcsán: látványos otthont találtak az első Szombathelyen Látványos otthont találtak az első Szombathelyen gyártott GÓBÉ repülőnek October 29. 17:50 gyártott GÓBÉ repülőnek, amelyet ipari alpinisták rögzítették a szombathelyi egyetem aulájában. Tavaly még repült az 1982-ben Szombathelyen készült és id. Rubik Ernő által tervezett GÓBÉ vitorlázó repülőgép. Ez volt az első oktató-vitorlázó repülőgép, amit a XII. AFIT gyártott a szombathelyi repülőtéren, a Leonov Repülőklub aktív tagjainak segítségével.

GÓBÉ vitorlázó repülőgép az ELTE-SEK előtt
TM/Nyugat.hu

Vészesen közeledik a karácsony, és egy vezető logisztikus Egy vezető logisztikus szerint bizonytalan az idei karácsony October 29. 20:26 szerint itt is ugyanaz történhet, mint az angoloknál. Vannak olyan termékek, amik már ma sem elérhetők, és már nem is fognak megérkezni februárig, mert most éppen be sem tudják pakolni egy konténerhajóba. Egy hónap, mire be tudják pakolni, aztán egy hónap a szállítás, és kérdés, hogy az európai kikötőben mennyit fog állni, mire kipakolják.

Logisztika, szállítás, konténerek, konténer
Pixabay.com

Ha azt gondolná, ennél rosszabb már nem lehet, de, igen. Gyakorlatilag lőttek a külföldi Gyakorlatilag lőttek a külföldi iskolakirándulásoknak és sítáboroknak October 29. 16:28 iskolakirándulásoknak és sítáboroknak is. Az Emmi engedélyét kell kérniük az iskoláknak a külföldre tervezett csoportos utazásokhoz, viszont az engedélyt nem adják majd könnyen.

Sítábor, tél, gyerekek, síelés, hó
Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi)

De el ne keseredjen nekünk, hiszen épül az új nagyparkoló Így épül az új nagyparkoló a szombathelyi Kossuth utca végén October 29. 11:24 a szombathelyi Kossuth utca végén. Eltűnt az átláthatatlan dzsumbuj a szombathelyi Kossuth utca végéről, ahová egykor a Magellán Center nevű bevásárlóközpontot tervezték. Hát nem jó? De. Várjuk az újabb gazdag hetet.

Épül a parkoló a Magellán Center helyén
Tánczos Mihály

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra