Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

Így épül az új nagyparkoló a szombathelyi Kossuth utca végén

Légifotók a megtisztított területről, ahová egykor a Magellán-bevásárlóközpontot tervezték.

Eltűnt az átláthatatlan dzsumbuj a szombathelyi Kossuth utca végéről, ahová egykor a Magellán Center nevű bevásárlóközpontot tervezték.

A területet a munkagépek rendezik éppen, de most készült légifotóinkon látszik, hogy az elvadult növényzetet kivágták, eltakarították, és hamarosan elkezdődik a beígért parkoló Gaztenger off – Parkoló lesz a szombathelyi Magellán Center helyén September 07. 09:05 építése.

Épül a parkoló a Magellán Center helyén
Épül a parkoló a Magellán Center helyén
Tánczos Mihály

Szeptember 7-én írtunk arról Gaztenger off – Parkoló lesz a szombathelyi Magellán Center helyén September 07. 09:05 , hogy átmeneti megoldásként parkolót épít a terület tulajdonosa, mivel a járvány miatt kialakult gazdasági helyzet nem teszi lehetővé a hasonló területek fejlesztését. De továbbra is tervezik, hogy az ingatlanon komolyabb beruházást indítanak majd.

Az itt kialakítandó parkoló viszont magánkézben lesz, így valószínűleg nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd rá, mint a közterületi parkolókra. Szombathelyen van egy hasonló, a SZOVA által megépített és üzemeltetett parkoló a Kőszegi utcában, de itt egészen biztosan más feltételek mellett parkolhatunk majd.

Amint lesz információink, természetesen azonnal közöljük.

Épül a parkoló a Magellán Center helyén
Eltűnt a dzsumbuj.
Tánczos Mihály

17 éve kezdődött a történet

A Kossuth, Kiskar és Thököly utcák határolta ingatlanra valamikor a Magellán Centernek elnevezett üzletközpontot Magellán Center – gigantikus bevásáróközpont a város szívében? 2006. November 22. 23:37 tervezte az első magántulajdonosa, aki az ÉDÁSZ-tól vásárolta meg a területet a 2000-es évek elején. A terv azonban pár év alatt kútba esett, Nem lesz Magellán Center 2012. April 25. 10:16 ennek egyik oka az építési engedély körüli huzavona, majd a gazdasági világválság volt.

Épül a parkoló a Magellán Center helyén
A város szívében fekvő terület korábbi állapota már mindenkinek kínos volt.
Tánczos Mihály

Az akkori tulajdonos próbálkozott még, többszintes lakóházat tervezett ide, Újabb kísérlet a szégyentelken 2012. May 09. 08:10 a földszinten üzletekkel, de ez sem jött össze. 2015-ben felröppent a hír, hogy egy Aldi-üzlet épül Most már biztos: Aldi lesz a Magellán Center helyén 2015. October 09. 11:17 a területen, el is készültek a tervek, de aztán ebből sem lett semmi.

2016-ban új tulajdonosa lett Milliárdos üzletember veheti meg a Magellán center helyét Szombathelyen 2016. July 16. 11:58 a területnek, a ma is aktív, mindkét politikai oldalhoz közel álló Leisztinger Tamás cége vette meg, de ennek nem volt látszata.

Épül a parkoló a Magellán Center helyén
Munkagépek rendezik a területet.
Tánczos Mihály

A gondozatlan területen kialakult dzsumbuj közben egyre nőtt, tavalyelőtt márciusban egy meccsről hazafelé tartó szurkoló esett bele Ókori katonaisten szentélyébe esett bele egy szurkoló Szombathelyen 2019. March 16. 13:21 az egyik gödörbe, pár nappal később az erős szél lebontotta kerítést. Ókori katonaisten szentélyébe esett bele egy szurkoló Szombathelyen 2019. March 16. 13:21

Tavalyelőtt nyáron vette meg a jelenlegi tulajdonos, aki gyorsan rendet is vágott ott. Az új tulajdonosok rendet vágtak a tervezett Magellán Center helyén 2019. July 11. 19:50 Lapunknak akkor azt mondta, még nem döntöttek, hogy mire használják a területet. Több lehetőség is felmerült, azt ígérte, néhány hónapon belül meghozzák a döntést. Azt azért hozzátette, hogy elsősorban nem lakásokban, hanem kereskedelemben, szolgáltatásokban gondolkodnak.

Aztán jött a koronavírus-járvány, és vele az újabb kedvezőtlen gazdasági helyzet. Ezért lesz most – átmenetileg – parkoló a területen.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech