Így épül az új nagyparkoló a szombathelyi Kossuth utca végén

Légifotók a megtisztított területről, ahová egykor a Magellán-bevásárlóközpontot tervezték.

Eltűnt az átláthatatlan dzsumbuj a szombathelyi Kossuth utca végéről, ahová egykor a Magellán Center nevű bevásárlóközpontot tervezték.

A területet a munkagépek rendezik éppen, de most készült légifotóinkon látszik, hogy az elvadult növényzetet kivágták, eltakarították, és hamarosan elkezdődik a beígért parkoló Gaztenger off – Parkoló lesz a szombathelyi Magellán Center helyén 2021. September 07. 09:05 építése.

Épül a parkoló a Magellán Center helyén
Épül a parkoló a Magellán Center helyén
Tánczos Mihály

Szeptember 7-én írtunk arról Gaztenger off – Parkoló lesz a szombathelyi Magellán Center helyén 2021. September 07. 09:05 , hogy átmeneti megoldásként parkolót épít a terület tulajdonosa, mivel a járvány miatt kialakult gazdasági helyzet nem teszi lehetővé a hasonló területek fejlesztését. De továbbra is tervezik, hogy az ingatlanon komolyabb beruházást indítanak majd.

Az itt kialakítandó parkoló viszont magánkézben lesz, így valószínűleg nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd rá, mint a közterületi parkolókra. Szombathelyen van egy hasonló, a SZOVA által megépített és üzemeltetett parkoló a Kőszegi utcában, de itt egészen biztosan más feltételek mellett parkolhatunk majd.

Amint lesz információink, természetesen azonnal közöljük.

Épül a parkoló a Magellán Center helyén
Eltűnt a dzsumbuj.
Tánczos Mihály

17 éve kezdődött a történet

A Kossuth, Kiskar és Thököly utcák határolta ingatlanra valamikor a Magellán Centernek elnevezett üzletközpontot Magellán Center – gigantikus bevásáróközpont a város szívében? 2006. November 22. 23:37 tervezte az első magántulajdonosa, aki az ÉDÁSZ-tól vásárolta meg a területet a 2000-es évek elején. A terv azonban pár év alatt kútba esett, Nem lesz Magellán Center 2012. April 25. 10:16 ennek egyik oka az építési engedély körüli huzavona, majd a gazdasági világválság volt.

Épül a parkoló a Magellán Center helyén
A város szívében fekvő terület korábbi állapota már mindenkinek kínos volt.
Tánczos Mihály

Az akkori tulajdonos próbálkozott még, többszintes lakóházat tervezett ide, Újabb kísérlet a szégyentelken 2012. May 09. 08:10 a földszinten üzletekkel, de ez sem jött össze. 2015-ben felröppent a hír, hogy egy Aldi-üzlet épül Most már biztos: Aldi lesz a Magellán Center helyén 2015. October 09. 11:17 a területen, el is készültek a tervek, de aztán ebből sem lett semmi.

2016-ban új tulajdonosa lett Milliárdos üzletember veheti meg a Magellán center helyét Szombathelyen 2016. July 16. 11:58 a területnek, a ma is aktív, mindkét politikai oldalhoz közel álló Leisztinger Tamás cége vette meg, de ennek nem volt látszata.

Épül a parkoló a Magellán Center helyén
Munkagépek rendezik a területet.
Tánczos Mihály

A gondozatlan területen kialakult dzsumbuj közben egyre nőtt, tavalyelőtt márciusban egy meccsről hazafelé tartó szurkoló esett bele Ókori katonaisten szentélyébe esett bele egy szurkoló Szombathelyen 2019. March 16. 13:21 az egyik gödörbe, pár nappal később az erős szél lebontotta kerítést. Ókori katonaisten szentélyébe esett bele egy szurkoló Szombathelyen 2019. March 16. 13:21

Tavalyelőtt nyáron vette meg a jelenlegi tulajdonos, aki gyorsan rendet is vágott ott. Az új tulajdonosok rendet vágtak a tervezett Magellán Center helyén 2019. July 11. 19:50 Lapunknak akkor azt mondta, még nem döntöttek, hogy mire használják a területet. Több lehetőség is felmerült, azt ígérte, néhány hónapon belül meghozzák a döntést. Azt azért hozzátette, hogy elsősorban nem lakásokban, hanem kereskedelemben, szolgáltatásokban gondolkodnak.

Aztán jött a koronavírus-járvány, és vele az újabb kedvezőtlen gazdasági helyzet. Ezért lesz most – átmenetileg – parkoló a területen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech