3 214 611 Ft, 145 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

„90-120 km/órával robognak át az autók Vasszentmihályon”

Olvasónk a főispántól kért segítséget, miután a rendőrség nem foglalkozott a régi 8-as főút belterületi gyorshajtásával.

„Az M80 (2x1 sáv) megépülése után a gépjárművezetők rájöttek, hogy a régi 8-as főúton gyorsabban érnek el a céljukhoz, mint a 2x1 sávos, M80-nak nevezett gyorsforgalmi úton. Ez lakott területen annyit jelent, hogy Vasszentmihály-Rönök-Jakabháza belterületén átlag 90-120 km/h sebességgel haladnak át, a szabály szerinti 50 km/h sebesség helyett...” – írta levelében vasszentmihályi olvasónk.

A levelet lapunk másolatban kapta meg, az eredetit ugyanis Vámos Zoltán főispánnak küldte, utalva arra, hogy Orbán Viktor nemrég kijelentette, a főispánoknak partnerként kell az emberek felé fordulniuk.

A rendőrség szerint nincs ok beavatkozásra

Mint olvasónk írja, korábban fordult már a rendőrséghez, pontosabban a körmendi rendőrkapitánysághoz. Kérte, hogy oldják meg a helyzetet, ami komoly balesetveszélyt okoz a régi 8-as főút mellett fekvő falvakban. Javasolta, hogy telepítsenek a lakott területre trafiboxot, Közel 50 trükkös traffipaxot telepítenek még az országban, Vas megyében is lesz egy újabb May 04. 07:00 alkalmazzanak más forgalomlassító technikai eszközt.

Autók Vasszentmihályon
Józing Antal

Olvasónk több levelet is váltott a körmendi rendőrkapitányság vezetőjével, legutóbbi levélváltásukat mellékelte is. A rendőrség azt írta, az M80-as gyorsforgalmi megépülésével Vasszentmihályon jelentős mértékben csökkent a gépjárműforgalom, az aktuális baleseti statisztika szerint a településen az utóbbi időben személyi sérüléses baleset nem történt.

Hozzátették, a sebességmérő készülékeket a közlekedésbiztonsági helyzet és az aktuális baleseti statisztika alapján helyezik ki, de megígérték, hogy visszatérően ellenőrzik a faluban áthaladó autók sebességét. A javasolt technikai megoldásokról pedig tájékoztatták a település polgármesterét.

Olvasónk a rendőrség levelét úgy értékelte, hogy nem történt semmi kézzelfogható, ezért fordult a főispánhoz, kérve a közreműködését a probléma megoldásához.

A főispán nevében a kormányhivatal válaszolt, viszonylag gyorsan olvasónknak. Azt írták, hogy ezekben az ügyekben (sebességmérés, közúti közlekedési szabályok) a kormányhivatal nem illetékes, ezért a levelet továbbították az illetékes szervekhez.

A kör bezárult.

A kamionoknak nincs más lehetőségük

Tavaly novemberben írtunk arról, Hiába készült el a körmendi gyorsforgalmi, mégis lakott területen át járnak a kamionok 2022. November 11. 07:09 hogy a rönöki telephelyekre tartó kamionoknak át kell haladniuk Vasszentmihályon. Tavaly nyáron ugyanis Csákánydoroszlónál 20 tonnás súlykorlátozást vezettek be az M80-ason, egészen Gasztonyig. Így viszont a teherautóknak nincs más lehetőségük, mint elmenni a rönöki kijáratig, majd onnan vissza, Vasszentmihályon keresztül, ahol a régi út a település közepén vezet végig.

Térképen a súlykorlátozás, a kamionok lehetséges útvonala és a mérőállomás helye
Mészáros D. Zsolt

Lapunk kérdésére a Magyar Közút Zrt. elismerte, hogy a súlykorlátozást azért vezették be, hogy a teherautók ne tudják kikerülni a Rátótnál lévő mérőállomást. Mint írták, gyakori, hogy a teherautók a mérőállomások kikerülésével próbálnak spórolni az útdíjakon.

Arra nem térnek ki a levélben, hogy tesznek-e valamit azért, hogy a kamionoknak ne kelljen áthaladniuk Vasszentmihályon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem