Rovinj - Horvátország 

Rovinj, a gyöngyszem - Horvátország Velencéjében jártunk

Sokan az Isztria gyöngyszemeként aposztrofálják. Ellenőriztük, és tényleg az, temérdek fotóval bizonyítjuk!
 
 

Rovinj, a gyöngyszem - Horvátország Velencéjében jártunk

Sokan az Isztria gyöngyszemeként aposztrofálják. Ellenőriztük, és tényleg az, temérdek fotóval bizonyítjuk!
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Rovinj, a gyöngyszem - Horvátország Velencéjében jártunk

Sokan az Isztria gyöngyszemeként aposztrofálják. Ellenőriztük, és tényleg az, temérdek fotóval bizonyítjuk!

Ha unja már, hogy nap mint nap ismerősei szelfibotos nyaralási képeibe botlik, akkor ezt a cikket önnek ajánljuk. Horvátország, nem th-val, szelfik és #nyaralási hashtag nélkül. Rovinj, ahogy fotósunk látta.

Már többször megfordultunk az Isztrián, de valahogy Rovinj ezidáig kimaradt. Utazás előtt minden ismerős azt mondta, hogy jó választás, a cikkek az Isztria gyöngyszemeként emlegették, a fotók pedig egy velencei sikátorokkal vetekedő város képét idézték. Meggyőző volt az előzetes összkép, amikor pedig már ott álltunk az óváros késő esti forgatagában akkor nyugtáztuk: ez a város tényleg egy gyöngyszem.

Minden apró részlete megkapó, a fényesre kopott kövek, a rengeteg sikátor, amelyekből minden este talál az ember egy olyat, amelyikben még nem járt. A vendéglátást rendesen kimaxolják, a talponálló utcai gyrosostól a csendes, sikátori lépcsőkre telepített párnákon át a parti sziklákon való koktélozásig. Mindenki talál kedvére valót.

Kóbor macskák, strandok, Rabac

Strandolni Rovinjban sok helyen lehet, mi a városi strandon kezdtünk (ami az óvárosban van). Sziklás, helyenként gyerekeknek is jó, de a legtöbb részén hirtelen mélyül. Búvárszemüveges fürkészésre kiváló, a sziklákon pedig mindig akad egy törölközőnyi hely.

Megnéztük a Lone Bay strandot is, amely tipikusan családoknak való, búvárszemüvegben annyira nem is érdekes a közeg, ezért továbbálltunk a sziklásabb részekre, s minél távolabb haladtunk a sziklás parton, annál több kis beugró öbölre bukkantunk, tisztább vízre, gazdagabb élővilágra és a rejtett helyeken meztelen fürdőzőkre.

Elugrottunk Rabac strandjára is, szép tájakon vezetett az út, lenyűgöző volt a környék, mint egy kis Monaco. Temérdek sport, víziszórakozás közül lehet választani. Innen egy külön galériával készültünk:

Csináltunk pár fotót a víz alatt is, ezeket alábbi képre kattintva láthatják.

Akik pedig, akik szeretik a macskákat, vigyenek magukkal egy zacskónyi eledelt, mert nagyon sokkal találkozni Rovinjban. Szám szerint mi legalább tíz kóbor macskához jártunk naponta, de úton-útfélen találni egy-egy dörgölőzőt.

Tovább nem is ragozzuk. Rovinj gyönyörű, ha lennének csatornái és gondolásai, akkor simán Velencében érezhetnénk magunkat. A közös képeinket fém pálcák nélkül készítettük, nem hagytuk, hogy közénk ékelődjön egy szelfibot, mint a nyaralók nagy részénél. Fotóinkon a város és annak hangulata volt a lényeg, nem az arcunk. Még beillesztünk lentebbre pár képet. Kattintson a fotókra a képgalériáért!

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés