A Jobbik vezetői: Zazrivecz és Mihóka

A Vona és a Morvai magyarosított nevek – állítják internetes források. Nehéz is lenne Zazriveczet és Mihókát kiabálni a jobbikos gyűléseken.
 
 

A Jobbik vezetői: Zazrivecz és Mihóka

A Vona és a Morvai magyarosított nevek – állítják internetes források. Nehéz is lenne Zazriveczet és Mihókát kiabálni a jobbikos gyűléseken.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A Jobbik vezetői: Zazrivecz és Mihóka

A Vona és a Morvai magyarosított nevek – állítják internetes források. Nehéz is lenne Zazriveczet és Mihókát kiabálni a jobbikos gyűléseken.

Nincs azzal semmi gond, ha valaki megváltoztatja a nevét, hiszen ennek a döntésnek több oka lehet. Mondjuk az, hogy legyen könnyen megjegyezhető és könnyen kimondható. A másik, hogy új identitást akar adni magának, erre jó példa, ha mondjuk egy magyar bevándorló az Egyesült Államokban angolosabb nevet választ magának.

Igazi elhivatottság

De azért kissé megmosolyogtató, ha egy magát igazi magyarnak tartó párt főemberei teszik ezt. Arról már sokat lehetett olvasni, hogy Vona Gábor eredeti neve Zazrivecz, ez nem újdonság. Ő egyébként hetekkel ezelőtt azt nyilatkozta, eredeti neve Vona, Zazrivecznek a nevelőapját hívták, így ő csak az eredeti nevét vette vissza.

Az Index fórumán közben megjelent információ szerint (tessék elolvasni a 23787-es kommentet) Morvai Krisztinát eredetileg Mihóka Krisztinának hívták. A kommentelő tudni véli azt is, hogy a név ruszin származást takar, ezért is van, hogy a Jobbik kormányfőjelöltje eredetileg görögkatolikus vallású.

De térjünk vissza eredeti gondolatainkhoz. Ha az új identitás keresése lenne az ok, akkor büszkének kellene lennünk, hiszen ők még a nevüket is hajlandóak voltak megváltoztatni azért, hogy a nagyon magyarok közé tartozzanak. Mi ez, ha nem elhivatottság?

Na ugye…

Ha pedig az volt a névváltoztatás célja, hogy könnyen megjegyezhető és kimondható legyen, akkor is elérték a célt. Gondoljunk bele, milyen lenne, ha a jobbikos gyűléseken a Vona, Vona! és a Morvai, Morvai! bekiabálások így hangzanának: Zazrivecz, Zazrivecz! és Mihóka, Mihóka! Na ugye.

Szóval, nincs ezzel semmi gond. Csak a nagyon magyarok ne figyeljenek fel rá…

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 
 

 
 • 1qwm1wz2010április07.16:18ÚjVálasz

  Na ki a magyar? Ki a magyar? Senki.. Ezért kéne megtanulni itthon különböző nációknak EGYÜTT élni.

   
 • 2pokroc2010április07.16:32ÚjVálasz

  Ez a cikk értelmezhetetlen.

  Mi az üzenete? Az a magyar, akinek magyar neve van?

  Tehát, ha valakinek netán szláv, német, ruszin származású neve van, az ne szeresse Magyarországot? Az ne mutasson rá a cigánybűnözésre? Az ne hívja fel a figyelmet a magyar politika bűnözőire?

  Esküszöm, minél többször elolvasom ezt a cikket, annál kevésbé értem a cikk megírásának okát.

   
 • 3csarli2010április07.16:37ÚjVálasz

  A 23787 beszólásnak semmi alapja nincs, ennyi erővel én is beírhatnám, hogy Morvai arab származású. Ez a cikk megint egy uszító hablaty. Állítólag a cikk szerzője meg MSZP-SZDSZ rajongó, hangsúlyozom állítólag! Gratulálok a Nyugatnak! Ha ők nem cikiznek akkor ti őket.

   
 • 4qwm1wz2010április07.16:56ÚjVálasz

  Az rendben is van, hogy szerintetek nem minden az, hogy ki milyen származású. Viszont, az a jó magyar az én felfogásom szerint, aki itt képes élni, a másikat tisztelve és elfogadva, törvényt tisztelve. Akkor rám, ránk miért mondják, ha nem szeretem a Jobbikot, hogy magyarellenes vagyok? Szerintük az a magyar, aki velük tart? Az ki, aki nem tart velük? Ezt mondjátok légyszi meg!

   
 • 5ququriq2010április07.17:21ÚjVálasz

  Tessék elolvasni a mit tudom én hány százezredik kommentet. Ez aztán hiteles forrás. Annak azért örülök, hogy a tegnapi tömeg láttán ennyire teleszarta a gatyáját ez a döglődő portál. Ha már ekkora hülyeségeket találnak ki, akkor tényleg nagy a baj. VASÁRNAP JÖVÜNK! Ez már biztos! :)))))

   
 • 6ququriq2010április07.18:02ÚjVálasz

  De most látom!
  Vannak itt még érdekes dolgok. Hat óra előtt nem sokkal felkerült a kurucra Kubatov beszéde. Hát?! Ha ez miatt nem szakad le még pár százezer a Jobbik oldalára, akkor semmitől. Itt a vége.

   
 • 7threepwood2010április07.18:16ÚjVálasz

  Na ez most már tényleg mindennek az alja, amit a nyugat tol. Most ilyen szarokkal jöttök?
  MSZP SZDSZ FIDESZ több milliárdos lopások, csalások miért nincsenek terítéken?
  SZÁNALMAS!!!

   
 • 8ququriq2010április07.18:20ÚjVálasz

  Üzenik, hogy köszönjük az ingyen kampányt és a megjelenési lehetőséget. A kép is elég jó, amin az elnök úr Morvai Krisztinával látható. Péntekig még van idő. Kirkahatnátok a Szegedi Csanádot is. Király az oldal.

   
 • 9bianco2010április07.19:49ÚjVálasz
  Idézet: ququriq
  Üzenik, hogy köszönjük az ingyen kampányt és a megjelenési lehetőséget. A kép is elég jó, amin az elnök úr Morvai Krisztinával látható. Péntekig még van idő. Kirkahatnátok a Szegedi Csanádot is.
  ...

  Önmagában a nevükkel nincs baj, - szerencsére, elég heterogén (s ezzel együtt értékes) társadalom vagyunk. Viszont így már nevetséges a "mély-magyarkodásuk", - a "magunk fajta" és a "maguk fajta" megkülönboztetése. Ennek a nemzetnek nem megosztó erőkre van szüksége, hanem hazáját szerető és támogató integrációra! Nem a piacgazdaságra, a multinacionális tőkére, az európai közösségre, az Észak-Atlanti Szövetségre, a szomszédos "kisantant" országokra, a burzsoá kozmopolitizmusra kell haragudni, hanem megtalálni a legelőnyösebb utat. A nemzeti protekcionizmus eddig mindenütt csődöt vallott. Ugyanakkor a magyar érdekeket normális kompromisszumokkal is lehet érvényesíteni.

   
 • 10ququriq2010április07.20:52ÚjVálasz

  A nemzeti protekcionizmus csődje? Jártál már Finnországban? Egyébként ma JOBBIK nap van a nyugaton. Nagyon jók a másik cikk fotói is. Profi volt a biztosítás a West Iron Security részéről. Egyre jobb ez az oldal. Holnap kellene felraknotok valamit a Pörzséről is.

   
 • 11bianco2010április07.21:41ÚjVálasz
  Idézet: ququriq
  A nemzeti protekcionizmus csődje? Jártál már Finnországban? Egyébként ma JOBBIK nap van a nyugaton. Nagyon jók a másik cikk fotói is. Profi volt a biztosítás a West Iron Security részéről.
  ...

  l.) Jó a kérdés! A 90-es évek végén Turkuban négy hónapot töltöttem finn-ugor összehasonlító nyelvészeti gyakorlaton.

  2.) Nem hinném, hogy jó reklám lenne ennek a társaságnak az itteni cikiző stílus. Tehát, nem érdemes lelkesedni... Ki is ez a Pörzse, aki nemrég még az MSZP kampányát támogatta, és az Echo tévétől is megröptették?

   
 • 12sacher2010április07.22:22ÚjVálasz

  Én sem egészen értem, mi volt a cikk - melleleg anonym - szerzőjének a célja.
  Az eredménye láthatóan a Jobbikkal szimpatizáló vélemények.

  Egyébként meg blődség az egész, mondjuk aki már hallott bizonyos Petrovics Sándorról az ilyennel nem is próbálkozik.

   
 • 13rajnisferenc2010április08.02:03ÚjVálasz

  na ez aztán egy leleplező cikk arról, hogy a jobbik nem lenne képes az országot kormányozni. szépen ide hugyoztátok ezt a cikket, remélem hamar felszárad.

   
 • 14rajnisferenc2010április08.02:06ÚjVálasz

  a fidesznek listája van azokról az emberekről, akik nem őket támogatják a választásokon. ismerve a pökhendi fideszt ez rosszabb mint a III. világháború.
  ezek kifognak nyírni mindenkit, aki nem a szimpatizánsuk. tényleg el kell hagyni ezt az országot!

   
 • 15mirigy2010április08.06:59ÚjVálasz

  Most akkor ki játszik hazai pályán?
  Kisváros. Benzinkút. Merdzsóval áll be egy család. Apa, anya 40-sek, hátul 10 – 15 év között két gyerek. Az apa szigorú, csak ő száll ki a család bámulja. A gyerekek hátul unatkoznak. Gondolom ennek elűzésére, jobb kezüket ökölbe szorítják, aztán a középső ujjat kiegyenesítik és felfele mutatnak vele. A benzinkutast heccelik. Először a kutas csak mosolyog. Aztán látja, hogy a szintén a kocsiban ülő anya szól a gyerekeknek: csak csináljátok tovább.
  Közben a férj fizet, és indul a kocsihoz, beszállna.
  - Szóljál légyszíves a gyerekeidnek, hogy ne mutogassanak be felnőtt embereknek – így a kutas.
  - Aztán neked ehhez mi közöd? – jön a replika
  - Én nem mutattam be nektek, rendesen kiszolgáltalak bennetek, még a szélvédődet is lemostam – bontakozik ki a szópárbaj.
  - Anyádét mosd le – szól ki a kocsiból a feleség – senki nem kért rá. Köcsög.

  Egyre erősebb a hangerő, az akcentusok különbsége is érződik.

  - Leverlek a családoddal együtt! Vigyázz mert ez nekünk hazai pálya! – rohannak ki a kútról a munkatársak. Pattanásig feszült a hangulat.
  - Mi hazai pálya neked! Köcsög. Mi vagyunk többen! – riposzt a merdzsóból.

  Aztán gáz,csak por marad utánuk. A kúton csend lesz.
  Ma reggel olvasom az újságokban, igaz ami óta élek mindig ilyesmiket olvasok. Integrálni kell a cigányokat. Ellenben ha igaz, hogy ők vannak többen lehet minket kell majd nekik.Vállalom!

   
 • 16zoli2010április08.10:52ÚjVálasz

  a szerző se tudja miért írta meg, gondolom a komcsi nagyfőnök utasított, hogy minden szart írjon meg a jobbikról és fideszről pár nap és választás...

  szánalom, ahelyett h Szombathely, vagy Vas megye fontosabb híreit írnák... Legyen inkább Kelet.hu! Vagy Mszp2.hu

   
 • 17zsolesz10022010április08.15:10ÚjVálasz

  Pulitzer-díjas cikk!! kampány van! kíváncsi lennék, hogy Zoltai Gusztáv eredeti nevéről lesz-e cikk!
  Kérném ezen cikk szerzőjét ennek is utána járni és felfedni a valódi nevét és névváltoztatásának okait!

   
 • 18elegancia2010április08.16:26ÚjVálasz

  Valaki még kiváncsi ezekre a fasiszta,provokatív "emberekre"?ezek csak cigányozni meg zsidózni tudnak nehogy már ezek adjanak nekünk életvezetési tanácsokat.

   
 • 19yllinor2010április08.19:09ÚjVálasz

  Mikor lehet már végre a nyugat.hu-t elérni a szanalmas.hu-rol is? Tudom, hogy már foglalt, ez csak egy költői kérdés volt...
  Ajánlom figyelmébe a nyugatosoknak (rég fent van, bárki tudomást szerezhetett róla...:
  http://www.vonagabor.hu/vona-gábor-önéletrajza

  Gááááz....

   
 • 20komondor2010április09.00:04ÚjVálasz

  Hú micsoda írás! ugye ettől éheznek a gyerekek hazánkban, ez miatt kerül egy gyilkos nyolcezer forintba!nap egy adófizetőnek, akikből ezektől az emberektől van már csak néhány, hú mennyi embert kell a Vonáék miatt kilakoltatnia a cionistáknak, miattuk eszünk mérgező, ehetetlen élelmiszert, ők lopták el az elmúlt 20 évben a magyar nemzeti kincs felét, sőt miattuk van 3 millió tartozása minden magyarnak, s ők tehetnek, hogy nálunk a legdrágább a benzin az Unióban! Bomba cikk!

  11.-én és 25.-én ezért szavazzunk a Jobbikra!

  Szaniszló az MSZP-szavazóknak: "Nem sül le a bőr a képükről, kedves balfékek?"

  http://kuruc.info/r/34/56062/

   
 • 21komondor2010április09.00:07ÚjVálasz

  Elvtársak, éljen a kommunizmus, de ne Magyarországon. Gyúrcsótány Önökhöz szólt, amikor azt mondta: "el lehet húzni". Segítünk!

   
 • 22truth2010április09.21:09ÚjVálasz

  Szívből gratulálok,ismét egy fenomenális"újságírói"teljesítmény a Nyugat-tól!Általános iskola alsó tagozat,mélyebbre most nem mennék,tovább nem minősíteném a cikket...Tükörkép.Legközelebb Orbán Viktor névváltoztatásáról szeretnék itt olvasni,ha lehetne!Az azért ennél nagyobb szenzáció lenne;)!Egyetlen egy ember van,aki teljesen hiteles,színvonalas,és értelmes cikkeket tud produkálni,annyit segítek,hogy mindezek mellett villogtatja a vakut!

   
 • 23ququriq2010április10.08:21ÚjVálasz

  Mekkora balfaszok gyülekezete ez a nyugat.hu! Ingyen reklám a radikálisoknak.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

 

Hirdetés