Jégre fel! – Csúszás koncertekkel és programokkal a Műjégpályán

Ezernél több korcsolya hasította a műjeget szombaton délután, miután a pálya kinyitotta kapuit. Az idén hosszabb nyitva tartás, programok és fűtött sátor várja a kori szerelmeseit. A 23. szezon mozgalmasnak ígérkezik Szombathelyen.

Hidegért fohászkodtak

Hét közben 16 fokos „meleg” bizonytalanította el a Műjégpálya munkatársait, a nyitásra kijelölt szombat délelőtt pedig a zuhogó eső adott okot a homlokráncolásra. Végül azonban minden akadály elhárult és kinyithatott a létesítmény. Bár a Fő téren ugyanebben az időben kezdődött az adventi programsorozat, a Műjégpályánál sem kellett kongó ürességtől tartani. Több mint félezer embert vitt a jégre a siklás szeretete.

Kinyitott a Műjégpálya Szombathelyen
Kinyitott a Műjégpálya Szombathelyen
Tánczos Mihály

Fűtött sátor

Érdekesség és újdonság a pálya mellett felállított 200 négyzetméteres fűtött sátor, amiben hamburgerezés és forralt teázás mellett koncerteket, előadásokat élvezhet időnként a közönség. A nyitónapon a Westend Bluesband húzott korialávalót, majd DJ Szúnyog vette át a terepet a szombatonként rendezendő jégdiszkók első állomásaként. De lesznek majd itt gyerekprogramok és koncertek is. Nem maradhat el a már hagyományosnak számító nemzetközi mikulástalálkozó a színes – és az idén egyéb formában is hagyománytörő –mikulásokkal, de lesz jégfarsang, olimpiai ötpróba és a Weöres Sándor Színház művészei is csúszós talajra merészkednek.

Még több kép a szezonnyitóról
Tánczos Mihály

December 7-től adományokat is várnak a pénztárnál. Az összegyűlt játékokat, tartós élelmiszert és egyéb ajándékot még karácsony előtt a Magyar Vöröskereszt kapja meg, hogy szétoszthassa a rászorulók között.

Az összes képért klikk ide!
Tánczos Mihály

Képeink a szezonnyitón készültek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Újabb hét farsangi bál - Valentintől a Jégkarneválon át a gyógyfürdőig

Ismét óriási adag képet tálalunk Olvasóinknak a vasi bálszezon legújabb rendezvényeiből. A hagyományos bálok mellett jártunk óvodában, gyógyfürdőben és jégpályán is, megörökítve több száz bálozót.

Mikulás a Jégpályán, a Fő téren, a kórházban és az oviban – Vidám képgalériák

Ismét találkoztak a szivárvány minden színében tündöklő nagyszakállúak Szombathelyen, a Mocorgó oviban pedig a mókusok kémkedtek a jóságos Mikulásnak.

Siklás szakadó esőben - Kinyitott a Műjégpálya

Két perccel azután, hogy a lelkes korisok elfoglalhatták a Szombathelyi Műjégpályát leszakadt az eső. Ennek ellenére egyre többen merészkedtek a jégre. Az első este képes krónikája.

Vidám szombathelyi találmány: tandem fakutya (kép és videó)

Újabb bohó ötlettel lepte áll elő Varga Jenő. A tandem fakutyán egyszerre ketten élvezhetik a siklást.

Rekordot döntött a húsz éves Műjégpálya (képgaléria)

Kigyulladtak a reflektorok és az első "fecskék" Guru Josh Infinity című számának remixére hasíthatták a szűz jeget. Képgaléria.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű