Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Borlovagok bálja, hagyományőrző téltemetés, Jégkarnevál

Még mindig van a tarsolyunkban báli beszámoló. A télűzést ezúttal sámándob, jóféle borok és majdnem teljesen csupasz jégkorisok végezték. Képek, videók.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Borlovagok bálja

A Hotel Claudiusban jóféle borok társaságát élvezhették a borlovagok, de pálinka kóstolására is lehetőségük volt. Elegáns hölgyeket és urakat örökítettünk meg az asztaloknál.

Borlovagok Bálja - Hotel Claudius, 2013.
Borlovagok Bálja - Hotel Claudius, 2013.
Tánczos Mihály

A retro ruhákban érkező táncosok és az énekes Hungária dalokat elevenített fel, de a műsor végén a közönség követelte a ráadást. Ekkor bátorkodott az énekes a táncparkettre hívni a lovagokat. Pár másodpercnyi tanácstalanság után érkezett a kérés: a jelvényeiket, láncaikat vegyék le. Ami ezután következett, az az előadót is meglepte. Pillanatok alatt megtelt a táncparkett és a borlovagok önfeledten csavarták fel a szőnyeget és mutatták meg, mi az a lábtörlés.

Táltos Hagyományőrző Télbúcsúztató

A Szent-Györgyi Albert Iskola éttermében jöttek össze a Bulcsu Vezér Hagyományőrző Egyesület tagjai és azok barátai, hogy családias hangulatban űzzék el a telet.

Táltos Hagyományőrző Télbúcsúztató Bál
Táltos Hagyományőrző Télbúcsúztató Bál
Tánczos Mihály

Ottjártunkkor szemtanúi lehettünk asszonyverésnek, táltos dobolásnak, karikás ostor pattogtatásának, a citerazenekarról pedig éppen hogy lemaradtunk. Videónkban 1:46-tól meghallgatható, miért gondolták úgy a hagyományőrzők, hogy ilyenformán űzik a telet.

XXVI. Jégkarnevál

Ismét ingyen használhatták a jeget azok, akik jelmezben látogattak el a Szombathelyi Műjégpályán megrendezett Jégkarneválra. A lehetőséggel - a szokásoknak megfelelően - felnőttek is éltek, így igazi nyüzsgő, színes program kerekedett. A karnevál motorja a kezdetektől fogva az ország első és egyetlen jéglovagja, Varga Jenő volt. Ügyességi vetélkedők, játékok, bemutatók követték egymást, de már csak a jelmezes siklás kedvéért is érdemes volt ellátogatni a pályára.

XXVI. Jégkarnevál - Szombathely, 2013.
XXVI. Jégkarnevál - Szombathely, 2013.
Tánczos Mihály

A hátborzongató meztelen korcsolyázás végén ismét megcsodálhattuk a hátúszást a jégen az extrém sportoló Százi jóvoltából. Videónkban a jelmezesek mellett ez a momentum is megtekinthető.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bálok 2013

Hirdetés