Visszavonták a szombathelyi szuper kulturális és médiaszervezet igazgatói pályázatát

Egyelőre az Agorát és a Médiaközpontot sem tudják összevonni.

Március végén írtak ki pályázatot Pályázatot írnak ki az új szombathelyi szuper kulturális szervezet vezetésére 2021. March 25. 16:50 egy új önkormányzati cég, az AGORA Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. igazgatói székére.

Most viszont - mint az a város hivatalos oldalán olvasható - visszavonták ezt a pályázati kiírást. Eredetileg április 30-ig várták a pályázatokat, és az onnan számított 60 napon kellett volna kinevezni az új igazgatót.

Veszélyhelyzetben nincs átszervezés

Az új céget az Agora Kulturális Központ és a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. összevonásából akarták létrehozni, illetve hozzák majd létre. Viszont a veszélyhelyzet alatt nem szabad önkormányzati intézményt átszervezni.

Kiss Tamás

Egészen pontosan úgy szól a jogszabály, hogy "veszélyhelyzetben az önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja, azonban nem foglalhat állást önkormányzati intézmény átszervezéséről".

Mivel a kormány őszig meghosszabbította A parlament ma valószínűleg meghosszabbítja a veszélyhelyzet hatályát 2021. May 18. 07:11 a veszélyhelyzetet, így addig nem jöhet létre az új önkormányzati cég, és annak igazgatóját sem nevezhetik ki. Így Nemény András polgármester visszavonta az igazgatói pályázatot.

Az év elején derült ki Közös önkormányzati cégként működik tovább a szombathelyi Agora és a Médiaközpont 2021. January 22. 11:56 , hogy az önkormányzat össze akarja vonni az Agora Kulturális Központot és a Szombathelyi Médiaközpontot. A döntés nagy port kavart és politikai vitákba torkollt Nem csitulnak a szombathelyi Agora körüli hullámok 2021. January 24. 17:36 .

Mindkét igazgatót tavaly nevezték ki

Az összevonás azért is volt érdekes kérdés, mert az Agora önkormányzati cégként, a Médiaközpont viszont önkormányzati nonprofit kft-ként működött. Előjele sem volt a tervnek, az Agora élére tavaly év elején nevezték ki Horváth Zoltán lett az Agora Kulturális Központ igazgatója, Bokányi Adriennt pénzügyi tanácsnoknak nevezték ki 2020. January 30. 08:32 Horváth Zoltánt, a Médiaközpont igazgatói pályázatáról tavaly nyár végén döntöttek Némethy Máriát, a városi tévé munkatársát nevezték ki a szombathelyi Médiaközpont élére 2020. September 24. 22:11 .

A Médiaközpont akkor kinevezett igazgatóját az összevonás bejelentésével Megszűnik a szombathelyi Agora Kulturális Központ, a feladatokat a Médiaközpont veszi át 2021. January 21. 16:03 együtt le is váltották

Az új cég létrehozásával a tavaly év elején az Agora élére kinevezett Horváth Zoltán lett az Agora Kulturális Központ igazgatója, Bokányi Adriennt pénzügyi tanácsnoknak nevezték ki 2020. January 30. 08:32 Horváth Zoltán megbízatása is megszűnik, hiszen őt még az Agora Kulturális Központ Intézmény élére nevezték ki.

Most nem lehet tudni, mikor alakulhat meg az új AGORA Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. Közben pedig a Médiaközpontnál idén februárban a munkatársak mintegy egyharmadának felmondtak Komoly leépítés a szombathelyi városi tévénél, a munkatársak harmadának mondtak fel 2021. February 26. 09:37 .

Az viszont biztos, hogy a Médiaközpont hamarosan kiköltözik Költözik a szombathelyi Médiaközpont 2021. March 29. 17:01 a Géfin utcában bérelt helyéről, és a a Művelődési és Sportház, az Agora szélhelye lesz az otthona a városi tévének és a Savaria Fórumnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet