Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hamarosan elkészül a szombathelyi Aréna óvoda új, 30 milliós kerítése

Szeptemberre be kell fejezni a felújítást.

Hamarosan elkészül az Aréna óvoda új kerítése - vettük észre az utcában járva. Július elején kezdték el Elkezdődött a szombathelyi Aréna óvoda 30 milliós kerítésének építése 2020. July 03. 16:46 a kerítés építését, de hosszú huzavona előzte meg a munkát.

A régi kerítés
Kiss Tamás

Az óvoda kerítésének cseréje nem volt az eredeti, uniós pályázat része, gyakorlatilag nem is lehetett, a pályázat ugyanis elsősorban energetikai felújításról szólt, ebbe nem fért bele egy kerítéscsere.

A szombathelyi közgyűlés januárban szavazott meg Újabb 30 millió forint kell az Aréna óvoda felújításához, nem tervezték a kerítés cseréjét 2020. February 03. 11:38 pluszban 30 milliót a cserére, miután a kivitelező jelezte, hogy a régi kerítés már nem felel meg az igényeknek, az újra pedig a szerződés szerint nincs pénz.

Épül az Aréna óvoda új kerítése
Az új kerítés
Szilágyi József (telefonos fotó)

Nem ez volt azonban az egyetlen plusz igénye a kivitelezőnek, ősszel a plusz 30,7 millió forintot kért Plusz 30 millió forint kell, hogy befejeződjön a szombathelyi Aréna óvoda felújítása 2019. November 23. 19:11 azért, mert az épület egy részének belső falait újra kell vakolnia, és ezt a munkát nem tartalmazta az eredeti szerződést.

Épül az Aréna óvoda új kerítése
Az új kerítés
Szilágyi József (telefonos fotó)

A közgyűlés ezt a pénzt is megszavazta akkor azért, hogy ne álljon le a munka, de vizsgálatot indítottak Egy jól behatárolható üzleti kör nyerte a szombathelyi közbeszerzéseket - jelentették ki egy mai sajtótájékoztatón 2019. November 13. 14:21 . Ennek eredményeként pedig az önkormányzat által felkért igazságügyi szakértő pedig a tervező, a műszaki ellenőr és a kivitelező felelősségét is megállapította, és jogtalannak ítélte meg a plusz 30,7 milliós igényt.

A kerítés cseréjét viszont indokoltnak találta a vizsgálat, így indulhatott el a munka július elején.

Épül az Aréna óvoda új kerítése
Az új kerítés
Szilágyi József (telefonos fotó)

Az Aréna óvodát 2017 augusztusában zárták be azzal, hogy 2018 szeptemberében az óvodások a már felújított épületbe térhetnek vissza. Az első közbeszerzési pályázat azonban sikertelen lett Tavaly augusztus óta áll a szombathelyi Aréna Óvoda felújítása 2018. April 17. 09:41 , új pályázatot írtak ki, tavalyelőtt szeptemberben kiderült Valószínű, hogy még a 2019-2020-as szezonban is zárva lesz a szombathelyi Aréna óvoda 2018. September 16. 19:14 , hogy az is sikertelenül zárult.

Épül az Aréna óvoda új kerítése
Az új kerítés
Szilágyi József (telefonos fotó)

A kétszeri sikertelenség oka az volt, hogy a kivitelezők a megadott műszaki tartalommal sokkal drágábban vállalták volna a munkát, mint amennyi keret van rá. Így aztán nem csak tavalyelőtt ősszel, de tavaly sem költözhetett vissza az óvoda eredeti helyére. A felújítást végül tavaly tavasszal kezdték meg, a nyár végére kell befejezni.

Június elején feltett kérdésünkre a városháza azt válaszolta, hogy reális esélye van Megvan a reális esély arra, hogy szeptemberben végre kinyisson a felújított Aréna óvoda 2020. June 09. 07:37 az Aréna óvoda szeptemberi megnyitására.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra