Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elkezdődött a szombathelyi Aréna óvoda 30 milliós kerítésének építése

Az önkormányzat az eredeti támogatáson felül adta oda ezt az összeget a kivitelezőnek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A munkások nekiálltak az Aréna óvoda kerítésnek megépítéséhez, ezt a helyszínen tapasztaltuk. A régi kerítést már elbontották, az újnak állnak az oszlopai, most éppen a betonalapzattal foglalkoztak a munkások.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az óvoda kerítéséhez pluszban szavazott meg Újabb 30 millió forint kell az Aréna óvoda felújításához, nem tervezték a kerítés cseréjét February 03. 11:38 30 millió forintot a városi közgyűlés még január végén. A kivitelező jelezte, hogy nagyon rossz állapotban van a kerítés, és az eredeti tervekben és a kivitelezési szerződésben sem szerepel a kerítés felújítása és kijavítása, az önkormányzat ezért döntött a 30 milliós plusz támogatás mellett.

A régi, azóta elbontott kerítés
Kiss Tamás

Nem ez volt azonban az egyetlen plusz igénye a kivitelezőnek, ősszel a plusz 30,7 millió forintot kért Plusz 30 millió forint kell, hogy befejeződjön a szombathelyi Aréna óvoda felújítása 2019. November 23. 19:11 azért, mert az épület egy részének belső falait újra kell vakolnia, és ezt a munkát nem tartalmazta az eredeti szerződést.

Építik az Aréna óvoda kerítését
Épül az új kerítés
Szilágyi József (telefonos fotó)

A közgyűlés ezt a pénzt is megszavazta akkor azért, hogy ne álljon le a munka, de vizsgálatot indítottak Egy jól behatárolható üzleti kör nyerte a szombathelyi közbeszerzéseket - jelentették ki egy mai sajtótájékoztatón 2019. November 13. 14:21 . Ennek eredményeként pedig az önkormányzat által felkért igazságügyi szakértő pedig a tervező, a műszaki ellenőr és a kivitelező felelősségét is megállapította, és jogtalannak ítélte meg a plusz 30,7 milliós igényt.

Építik az Aréna óvoda kerítését
Épül az új kerítés
Szilágyi József (telefonos fotó)

Így az önkormányzat úgy döntött Vissza kell fizetnie a kivitelezőnek a szombathelyi Aréna óvoda vakolására adott plusz 30,7 millió forintot May 02. 11:33 , hogy egyeztetések útján vagy jogi úton, de visszakéri a pluszként kifizetett 30,7 millió forintot a kivitelezőtől. Arról nincs információnk, hogy ez megtörtént-e az elmúlt két hónapban.

Építik az Aréna óvoda kerítését
Épül az új kerítés
Szilágyi József (telefonos fotó)

Az Aréna óvodát 2017 augusztusában zárták be azzal, hogy 2018 szeptemberében az óvodások a már felújított épületbe térhetnek vissza. Az első közbeszerzési pályázat azonban sikertelen lett Tavaly augusztus óta áll a szombathelyi Aréna Óvoda felújítása 2018. April 17. 09:41 , új pályázatot írtak ki, tavalyelőtt szeptemberben kiderült Valószínű, hogy még a 2019-2020-as szezonban is zárva lesz a szombathelyi Aréna óvoda 2018. September 16. 19:14 , hogy az is sikertelenül zárult.

A kétszeri sikertelenség oka az volt, hogy a kivitelezők a megadott műszaki tartalommal sokkal drágábban vállalták volna a munkát, mint amennyi keret van rá. Így aztán nem csak tavalyelőtt ősszel, de tavaly sem költözhetett vissza az óvoda eredeti helyére. A felújítást végül tavaly tavasszal kezdték meg, a nyár végére kell befejezni.

Június elején feltett kérdésünkre a városháza azt válaszolta, hogy reális esélye van Megvan a reális esély arra, hogy szeptemberben végre kinyisson a felújított Aréna óvoda June 09. 07:37 az Aréna óvoda szeptemberi megnyitására.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés