Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elkezdődött a szombathelyi Aréna óvoda 30 milliós kerítésének építése

Az önkormányzat az eredeti támogatáson felül adta oda ezt az összeget a kivitelezőnek.

A munkások nekiálltak az Aréna óvoda kerítésnek megépítéséhez, ezt a helyszínen tapasztaltuk. A régi kerítést már elbontották, az újnak állnak az oszlopai, most éppen a betonalapzattal foglalkoztak a munkások.

Az óvoda kerítéséhez pluszban szavazott meg Újabb 30 millió forint kell az Aréna óvoda felújításához, nem tervezték a kerítés cseréjét 2020. February 03. 11:38 30 millió forintot a városi közgyűlés még január végén. A kivitelező jelezte, hogy nagyon rossz állapotban van a kerítés, és az eredeti tervekben és a kivitelezési szerződésben sem szerepel a kerítés felújítása és kijavítása, az önkormányzat ezért döntött a 30 milliós plusz támogatás mellett.

A régi, azóta elbontott kerítés
Kiss Tamás

Nem ez volt azonban az egyetlen plusz igénye a kivitelezőnek, ősszel a plusz 30,7 millió forintot kért Plusz 30 millió forint kell, hogy befejeződjön a szombathelyi Aréna óvoda felújítása 2019. November 23. 19:11 azért, mert az épület egy részének belső falait újra kell vakolnia, és ezt a munkát nem tartalmazta az eredeti szerződést.

Építik az Aréna óvoda kerítését
Épül az új kerítés
Szilágyi József (telefonos fotó)

A közgyűlés ezt a pénzt is megszavazta akkor azért, hogy ne álljon le a munka, de vizsgálatot indítottak Egy jól behatárolható üzleti kör nyerte a szombathelyi közbeszerzéseket - jelentették ki egy mai sajtótájékoztatón 2019. November 13. 14:21 . Ennek eredményeként pedig az önkormányzat által felkért igazságügyi szakértő pedig a tervező, a műszaki ellenőr és a kivitelező felelősségét is megállapította, és jogtalannak ítélte meg a plusz 30,7 milliós igényt.

Építik az Aréna óvoda kerítését
Épül az új kerítés
Szilágyi József (telefonos fotó)

Így az önkormányzat úgy döntött Vissza kell fizetnie a kivitelezőnek a szombathelyi Aréna óvoda vakolására adott plusz 30,7 millió forintot 2020. May 02. 11:33 , hogy egyeztetések útján vagy jogi úton, de visszakéri a pluszként kifizetett 30,7 millió forintot a kivitelezőtől. Arról nincs információnk, hogy ez megtörtént-e az elmúlt két hónapban.

Építik az Aréna óvoda kerítését
Épül az új kerítés
Szilágyi József (telefonos fotó)

Az Aréna óvodát 2017 augusztusában zárták be azzal, hogy 2018 szeptemberében az óvodások a már felújított épületbe térhetnek vissza. Az első közbeszerzési pályázat azonban sikertelen lett Tavaly augusztus óta áll a szombathelyi Aréna Óvoda felújítása 2018. April 17. 09:41 , új pályázatot írtak ki, tavalyelőtt szeptemberben kiderült Valószínű, hogy még a 2019-2020-as szezonban is zárva lesz a szombathelyi Aréna óvoda 2018. September 16. 19:14 , hogy az is sikertelenül zárult.

A kétszeri sikertelenség oka az volt, hogy a kivitelezők a megadott műszaki tartalommal sokkal drágábban vállalták volna a munkát, mint amennyi keret van rá. Így aztán nem csak tavalyelőtt ősszel, de tavaly sem költözhetett vissza az óvoda eredeti helyére. A felújítást végül tavaly tavasszal kezdték meg, a nyár végére kell befejezni.

Június elején feltett kérdésünkre a városháza azt válaszolta, hogy reális esélye van Megvan a reális esély arra, hogy szeptemberben végre kinyisson a felújított Aréna óvoda 2020. June 09. 07:37 az Aréna óvoda szeptemberi megnyitására.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra