Készen áll a szombathelyi Éva-malom is az oltakozásra

Szépnek szép, csak éppen nem lesz benne oltás.

Egyre csak dagad a szombathelyi oltópontok körüli botrány, hiszen hiába nyújtott segédkezet a háziorvosoknak az önkormányzat, feltehetőleg felsőbb utasításra nem engedélyezi a Vas Megyei Kormányhivatal a működést.

Kedden sajtótájékoztatót is tartott Nemény András polgármester „Elmegyünk a falig, vagy azon túl” – A szombathelyi önkormányzat továbbra is szeretné megnyitni az oltópontokat 2021. March 16. 18:03 az üggyel kapcsolatban, ahol elmondta, valószínűleg jogi útra terelik majd az ügyet. Közben pedig a Parlamentben is zajlottak az események, Orbán Viktort is megkérdezték a szombathelyi oltópontokról, Orbán Viktort a szombathelyi oltópontokról kérdezték az Országgyűlésben 2021. March 16. 19:32 de nem lettünk sokkal okosabbak.

Bonyhádi Zoltán / Szombathely.hu

És bár nem halad semerre az ügy, mint Nemény kedden elmondta, már a második helyszín is készen áll. Az Éva-malomban négy oltópont kapott helyet. Az egyre növekvő országos és Vas megyei esetszámokra való tekintettel azonban nem tartanak helyszínbejárást, így egy közleményt és egy képgalériát juttatott el lapunkhoz az önkormányzat. Mindezt pedig a kormányhivatalnak is elküldték még március 16-án, kedden.

Bonyhádi Zoltán / Szombathely.hu

Ebben az áll, hogy Szombathely saját oltási tervet dolgozott ki, melynek lényege, hogy a város jól megközelíthető, központi helyein biztosítanak oltóhelyeket, oltópontokat, és mintegy 200 önkéntes bevonásával gyorsítanák az adminisztratív feladatokat, levéve a terheket a háziorvosok és asszisztenseik válláról.

Bonyhádi Zoltán / Szombathely.hu

A Képtár után tehát startra kész az Éva-malom négy oltópontja és az ezekhez szükséges eszközpark is, melyet az önkormányzat korábban szintén megvizsgáltatott a kormányhivatallal. Mint írják, korábban úgy ítélte meg a kormányhivatal, hogy ezt a helyszínt is alkalmassá lehet tenni az ütemezett és tömeges oltásra.

Államtitkár: nincs szükség külső oltópontokra

Miközben olvastuk az önkormányzat közleményét, sajtótájékoztatót tartott Az államtitkár üzent Szombathelynek: nem kellenek a külső oltópontok, mert nincs elég vakcina 2021. March 17. 13:07 az Operatív Törzs.

Ezen György István államtitkár, az oltási munkacsoport vezetője közölte: „nem kell múzeumokban és mozikban oltópontokat létrehozni”, merthogy a jelenlegi vakcina-mennyiséghez feleslegesek a külső oltópontok.

Ezzel nagyjából eldőlni látszik a szombathelyi kezdeményezés ügye.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19