Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Pro Savaria akadálymentesítési programot javasol

Balassa arra kérte a jelölteket, hogy ígéretek terén maradjanak a realitások talaján.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kedd délután a Markusovszky kórház főbejáratánál tartott sajtótájékoztatót a Pro Savaria Egyesület két képviselőjelöltje, Balassa Péter és Németh László, aki az oktatási és szociális bizottságnak is a tagja. Balassa elmondta, hogy az elmúlt napok ígéretei miatt lassan már úgy érezhetjük, mintha Dubajban élnénk.

Ezért felhívta a város politikusainak figyelmét, hogy csak olyat ígérjenek meg, amit meg is valósítanak. Ezt saját példájával támasztotta alá. Pár hónappal ezelőtt megígérte, hogy építenek egy buszmegállót, amit néhány napja át is adtak. Valamint kezdeményezte, hogy a szociális és egészségügyi területeken olyan átfogó intézkedéseket hajtsanak végre, amiket már meg is szavaztak.

Balassa nem érti, hogy az elmúlt kilenc évben miért nem csináltak semmit azokkal az utcákkal és utakkal, amiknek felújítását Balázsy Péter a tegnapi programismertetőjén Hétfőn az MMIK-ban sok minden kiderült, például hogy tud még mozgósítani a szombathelyi Fidesz 2019. September 24. 00:12 is megemlített. Mivel a kórház bejáratánál nincs zebra, a mai nap bejelentenek egy akadálymentesítései programot, amit a csütörtöki közgyűlésen napirendre is fognak vetetni.

Varga Mátyás

Ugyanis uniós előírás, hogy minden közintézménynél akadálymentesítve legyenek a járdák. Az akadálymentesítési programban ezért kezdeményezi egy EU-s előírásoknak megfelelő, éjszaka LED-del megvilágított zebra létesítését. Elhozott a sajtótájékoztatóra egy 2019. január 30-i jegyzőkönyvet is, amiben egy négyoldalas egyeztetést kezdett a város közigazgatási területén lévő tömegközlekedés, parkolás és a különböző utak minőségének javításáról, amire meghívta az összes frakcióvezetőt és Puskás Tivadart is.

Ám a polgármester ekkor még nem tartotta fontosnak, hogy részt vegyen egy ilyen egyeztetésen, mert ekkor úgy gondolta, hogy minden rendben van a városban. Az elmúlt hetek és hónapok bejelentései azonban nem ezt igazolják. Hanem azt, hogy az ígéretek közel 70%-a a közlekedés, a parkolás és a buszok minőségéről, valamint az utak állapotának javításáról szóltak.

Varga Mátyás

Balassa azt szeretné, hogy a két nap múlva esedékes közgyűlésen a kilenc év alatt bejelentett és el nem készült projektekről is legyen szó. Példának hozta fel az épülő egészségügyi központot Elkezdődött a szombathelyi kórházzal szemközti orvosi rendelők építése 2019. September 19. 11:13 , amit bár már három éve ígérték, mégis csak múlt héten kezdték el a munkálatokat.

Németh László, aki siketnémaként speciális élethelyzetéből kifolyólag másként látja az egyes dolgokat, hozzátette hogy szeretné, ha a kórház bejáratánál lenne egy buszmegálló, így a vidékiek is sokkal könnyebben tudnák megközelíteni a kórházat. A leletkiadások miatt pedig megemelné kórházon belüli parkolás idejét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Önkormányzati választás 2019

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra