Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Balázsy Péter szerint csak politikai hisztériakeltés volt a polgármesterjelölti vita kérdése

A Fidesz jelöltje egy hétfői sajtótájékoztatón rövidre zárta a hetek óta tartó polémiát.

Hetek óta tart Szombathelyen a polgármester-jelölti vitáról szóló – erősen a brazil szappanoperákat idéző – nyilatkozatsorozat.

A múlt héten egy darabig úgy tűnt, hogy lesz vita az egyetem dísztermében Balázsy Péter azt javasolja, legyen polgármester-jelölti vita, mégpedig nyilvános, az egyetem dísztermében 2019. September 30. 12:21 , de a Fidesz jelöltjének mai sajtótájékoztatója után az a legvalószínűbb, hogy nem lesz vita. Sem az egyetemen, sem máshol.

Józing Antal

Balázsy szerint ugyanis a vita körüli történés valójában politikai hisztériakeltés.

Merthogy a múlt héten a stábok egyeztették a lehetséges feltételeket, amikről később „nettó hazugság” jelent meg a sajtóban, és akkor egyértelmű lett, hogy Nemény András nem vitázni szeretne, csak a hangulatot kelteni.

Józing Antal

Az igazság az – mondta a jelölt –, hogy Lovass Tibor személyét Nemény javasolta, és az általa szintén javasolt Zalaegerszegi Tévé vezetőjéről (aki mellesleg nem vállalta a vitát) kiderült, hogy Nemény egyetemi évfolyamtársa volt.

Egyébként is az Éljen Szombathely jelöltje arra készült, hogy olyan vitát folytasson, mint a múlt héten a városi televízióban Nem izzott a levegő - Csak két polgármester-jelölt volt az SZVT-vitáján 2019. October 01. 21:55 , ami nem volt más, mint egy stúdióbeszélgetés, amit Nemény egyik stábtagja vezetett előre megbeszélt kérdésekről és szerepekkel.

Ennek ilyen formában nincs értelme, Szombathelynek értelmes párbeszédre van szüksége, arra, hogy békét és konszenzust tudjunk teremteni a legfontosabb kérdésekben

– tette hozzá Balázsy, aki úgy képzelte, hogy programpontok alapján arról beszélgetnek, ki hogyan képzeli el a város jövőjét.

Józing Antal

A vita kérdése elvégezte a dolgát, az ellenzéki jelöltek majd maguk folytatják a beszélgetést – mondta a Fidesz jelöltje.

Lapunk azt kérdezte a jelölttől, hogy mit gondol arról, hogy egy ma délelőtti sajtótájékoztatón Koczka Tibor szombathelyi polgármester-jelölt visszalépésre szólította fel Balázsy Péter szombathelyi polgármester-jelöltet 2019. October 07. 12:09 Koczka Tibor visszalépésre szólította fel.

Megint csak a Pro Savaria jelmondata jut eszembe: Szombathelyről a szombathelyiek döntsenek

– válaszolta Balázsy, aki megköszönte a Pro Savaria Egyesület érintett alapítóinak és tagságának a támogatását.

A „jobbikos jelölt” délelőtti kijelentéseit nem kívánta kommentálni, a szerepjátékhoz pedig sok sikert és jó szerencsét kívánt.

Frissítés:

A sajtótájékozón elhangzottakkal kapcsolatban sajtóközleményt adott ki az Éljen Szombathely. Ezen felül Nemény András lapunknak elmondta, hogy Balázsy Péternek több állítása sem igaz. Lovass Tibort például az Éljen Szombathely! elfogadta volna a műsorvezetőnek, annak ellenére, hogy egy szórólapon a Fidesz egyik jelöltjét ajánlotta. A Zalaegerszegi Tévé igazgatóját pedig nem ők, hanem Lovass javasolta. „Én annyira szerettem volna ezt a vitát, hogy a termet is lefoglaltam az MMIK-ban csütörtök estére” – mondta Nemény, aki sajnálja, hogy a szombathelyiek ebben a formában nem ismerhetik meg, milyen jövőt szánnak a jelöltek a városnak, merthogy biztos lehetett volna egymás gondolataiból is tanulni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019

Tovább az oldalra