Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem izzott a levegő - Csak két polgármester-jelölt volt az SZVT-vitáján

Balázsy Péter Facebookon indokolta, miért nem ment el. Halmágyi Miklós közben rendőrségi feljelentéssel fenyeget.

Ahogy azt tudni lehetett Balázsy Péter azt javasolja, legyen polgármester-jelölti vita, mégpedig nyilvános, az egyetem dísztermében 2019. September 30. 12:21 , Kéner Balázs műsorvezető mellett csak Nemény András és Kocka Tibor ült kedden este a stúdióban a Szombathelyi Televízió (SzTV) által szervezett polgármester-jelölti vitán.

Kéner elmondta, hogy Balázsy fél órával az adás kezdete előtt írta, hogy nem jön, illetve jövő kedden az egyetem dísztermében várja ezen vita győztesét.

Aztán a jelenlevők egy darabig elbeszélgettek erről, Koczka kitartott amellett, hogy Balázsy megfutamodott, és későnek tartja a mostani reagálását, Nemény pedig megerősítette, hogy szívesen vitázik bárkivel és bárhol Nemény András és Koczka Tibor is készen áll a polgármester-jelöltek vitájára 2019. September 30. 13:42 , így majd Balázsyval az egyetemen is.

Ezen kívül nagy újdonság már nem hangzott el a vitán, ahol - fogalmazzunk úgy - nem különösebben izzott a levegő.

A két résztvevő csak minimálisan mondott ellent egymásnak, igaz, sportszerűen a távollevő Fidesz-jelöltet sem ekézték túlságosan.

Sztv

A kb. 40 perces beszélgetés egyik központi eleme a béke és a konszenzus volt, a Hende-beszéd kapcsán azonban Nemény megemlítette, hogy Balázsynak le kellett volna állítania a gyűlöletbeszédet. Az Éljen Szombathely jelöltje itt jegyezte meg, hogy neki van szava a csapatában, és a későbbiek folyamán is igyekezett a határozott politikai vezető szerepre ráerősíteni.

Koczka a városvezetésben szerzett tapasztalatait emlegette, különös tekintettel az Európa kulturális fővárosa projektre.

Ha több idő - és vehemencia - van, érdekes téma lehetett volna a városi cégek működése. Az anomáliákat és az eredményeket - vagy éppen eredménytelenséget - minden városlakó látja, nyilvánvaló, hogy az új városvezetésnek ezzel majd kell kezdenie valamit.

Koczka az összevonásban (pl. Szova + Szomhull) látja a hatékonyabb és gazdaságosabb működést, míg Nemény az átláthatóság fontosságát hangsúlyozta, azt ígérve, ha ők nyernek, ezen cégek működésébe bevonják a másik politikai oldalt is.

Az út- és utca-felújítások fontosságában egyetértettek - és ezzel valószínűleg minden szombathelyi így van. Illetve Nemény annyit tett hozzá, hogy ezt az ügyet nagyon gyorsan, robbanásszerűen kell kezelni.

Abban is egyetértettek, hogy léteznek és elérhetők közvetlen uniós források, Koczka épp az SZTV nyertes pályázatát hozta fel példának, Nemény pedig a klímapolitikával kapcsolatos forrásokra startolna rá (bicikliút, új buszok stb.).

Nemény stratégiai tervei közé tartozik, hogy a jövőben a várhatóan kevesebb embert foglalkoztató autóipar mellett a digitális munkahelyeket célozza meg a város, Koczka pedig lehetőséget lát a város régiós szerepének a kiterjesztésében, és az ott lakó 300 ezer ember elérésében és kiszolgálásában.

Esetleges győzelme esetén Neménynél tiszta lappal indulna minden hivatali dolgozó, hogy aztán a szolgáltató város ideáján ügyködjön mindenki, merthogy az a legfőbb cél, hogy a szombathelyiek jól érezzék magukat a városukban.

Nem meglepő módon Kéner Gábor nem hirdetett győztest a végén, mondván, csak a tévénézők voltak a győztesek.

Azok is hoppon maradtak, akik arra számítottak, hogy Koczka esetleg most jelenti be visszalépését, mert hogy ilyenről is suttogtak a városban.

Balázsy Péter közben egy Facebook-üzenettel reagált az estére. Amihez időközben hozzászólt Halmágyi Miklós, aki a kiszivárgott levél kapcsán rendőrségi feljelentést helyezett kilátásba.

Security Check Required

null

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019

Tovább az oldalra