A rezsiválság újabb áldozata: Bezárt a szombathelyi Belvárosi Menza önkiszolgáló étterem

Tervezik az újranyitást, de hogy az mikor lesz, még nem tudni.

„Kedves vendégeink! Az étterem zárva tart. Megértésüket köszönjük” – írja a tábla a szombathelyi Uránia udvarban lévő Belvárosi Menza önkiszolgáló étterem bejáratánál.

Bezárt a Kreatív önkiszolgáló étterem
Ez a felirat fogadja a vendégeket
Szilágyi József (telefonos fotó)

Az étterem ajtajáról és homlokzatáról eltűnt minden felirat, a kirakaton át látszik, hogy a pult üres, a székeket felpakolták az asztalokra és semmi mozgás.

Bezárt a Kreatív önkiszolgáló étterem
A székek felpakolva, nincs semmi mozgás
Szilágyi József (telefonos fotó)

Az étterem honlapján még szerepel a múlt heti étlap, de azt is írják, hogy a jelenlegi rezsihelyzet nem teszi lehetővé a további működést.

A vendéglátóhelyet eddig üzemeltető bérlő annyit mondott, hogy

a rezsiköltség a 9-10-szeresére emelkedett, és ezt lehetetlen volt kigazdálkodni.

Az étterem tulajdonosa lapunknak megerősítette, hogy a jelenlegi energiaárak és a nehéz gazdasági helyzet miatt zárt be az étterem. De kijelentette, tervezik az újranyitást, konkrét időpontot viszont még nem tudott mondani. „Az étterem étterem marad, nem tervezünk a helyére semmi mást” – mondta.

Bezárt a Kreatív önkiszolgáló étterem
A homlokzatról minden felirat eltűnt
Szilágyi József (telefonos fotó)

A szombathelyi belvárosban az utóbbi hónapokban több vendéglátóhely is bezárt, igaz, ezek egy része tulajdonos- vagy bérlőváltás után újranyit. Utóbbiak közé tartozik az önkiszolgáló étteremtől pár lépésre lévő Cuvée Borbár, ami február elején zárt be, Bezárt a Cuveé Borbár a szombathelyi Uránia Udvarban 2023. February 07. 13:20 viszont tavasszal újra kinyit, új tulajdonos működteti majd.

A közelmúltban bezárt, Szombathelyen eladó a Bellagio Pizzéria és egy ismert cukrászda is 2022. March 08. 19:13 majd más néven újranyitott a város egyik ismert pizzériájának felső szintje. Bezárt a Gyöngyös Söröző, Újabb szombathelyi vendéglátóhely zárt be 2022. August 03. 20:54 egy ideje újra lakat került a Széll Kálmán utcai Luxembourg Kávézóra is.

Tavaly év végén bezárt Újabb szombathelyi vendéglátóhely húzza le a rolót 2022. December 20. 12:10 a város egyik ikonikus sörözője, nem sokkal később a Csupor is bejelentette, Bezár a szombathelyi Csupor étterem is 2022. December 26. 17:58 hogy nem bír az energiaárakkal, a Vadász vendéglőnél is bérlőváltás Búcsúznak a szombathelyi Vadász vendéglő bérlői is 2022. December 29. 13:08 zajlik. Körmenden pedig a város ikonikus helye, a Halászcsárda húzta le a rolót Újabb szombathelyi vendéglátóhely húzza le a rolót 2022. December 20. 12:10 tavaly.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság